L'estelada de Sant Cugat torna a estar hissada en terreny privat per sortejar la justícia

La bandera va ser retirada al febrer de la plaça d'Octavià per ordenament jurídic

L'alcaldessa Mercè Conesa en l'acte de restabliment de l'estalada a la localitat
L'alcaldessa Mercè Conesa en l'acte de restabliment de l'estalada a la localitat | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:20h
L'estelada torna a onejar a Sant Cugat quatre mesos després. A principis de febrer, l'alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa, acatava la sentència judicial que l'obligava a retirar el símbol independentista de la via pública. Ara, i complint amb el propòsit que va dir aleshores, la bandera ha lluït novament a la població.

Ho fa en una propietat privada, situada a la carretera de Cerdanyola (al km 5’8 BP-1413). Conesa ha definit l'acte de "reivindicatiu i de llibertat". Ha recordat que “s'ha volgut respectar la justícia, però que també sabem que, al segle XXI, no hi ha d’haver barreres quan volem exercir la llibertat d’expressió, d’opinió i de pensament”. 
  D'aquesta manera, se li troba destí a l'estelada que l'alcaldessa va rebre de mans de l'ANC el febrer de 2014. I després d'un periple que va passar, el novembre de 2016, de la plaça Lluís Millet a la d'Octavià. Precisament, en aquest emplaçament va viure un autèntic maldecap, amb dos atacs i, en paral·lel, les denúncies de Societat Civil Catalana (SCC).