La UAB elabora un mapa virtual del seu campus

Es poden visualitzar vuit quilòmetres i 260 hectàrees, gràcies a l'ús de més de 12.000 fotografies

Redacció
21 de juny del 2017
La plaça Cívica de la UAB en el nou mapa virtual
La plaça Cívica de la UAB en el nou mapa virtual | UAB
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha elaborat un mapa virtual de tot el campus, gràcies a entrellaçar més de 1.000 imatges de 360 ​​graus recollides a peu de carrer i per a les que s'han necessitat més de 12.000 fotografies. En total són vuit quilòmetres de visita virtual i 260 hectàrees, aprofitant la tecnologia que ofereix Google Maps i Street View, tot i que amb una qualitat gràfica superior.

La ruta ha inclòs les unitats docents de la Facultat de Medicina i ha integrat altres espais que disposaven d'aquesta tecnologia com la Vila Universitària i la UAB Casa Convalescència, a Barcelona. Tot i així. està previst seguir ampliant l'itinerari. 

A banda de conèixer el campus, la iniciativa té una utilitat pràctica, ja que permet localitzar parades d'autobús, biblioteques, restaurants i centres docents, entre d'altres punts. A més, dona l'opció de desar espais, fer un recompte dels visitats i compartir-ho a través del correu electrònic i les xarxes socials.

L'agència Capture, que compta amb el certificat de confiança de Google i especialista en produccions de tours virtuals de 360 ​​graus, s'ha encarregat de la seva elaboració. Ha aprofitat i ampliat els serveis que ofereix Google Maps i Street View, facilitant la navegació i aconseguint indicacions GPS per arribar a les ubicacions requerides. És compatible amb ulleres 3D i VR, també amb ordinadors i dispositius mòbils.