VÍDEO Una alumna de Terrassa, premiada amb una beca per estudiar química

Alba Terzan, de l'Escola Pia, ha resultat vencedora d'un concurs de l'Institut Químic de Sarrià amb un vídeo que mostra la presència de la química en la vida quotidiana

El vídeo de l'Alba Terzan.
El vídeo de l'Alba Terzan. | Youtube
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:11h


L'estudiant de Batxillerat Alba Terzan, de l'Escola Pia de Terrassa, ha estat guardonada amb una beca per cursar el primer any del Grau en Química o Enginyeria Química a l'Institut Químic de Sarrià (IQS), així com la possibilitat d'acollir-se a les Beques a l'Excel·lència per als següents cursos, en el concurs "Aquí hi ha Química" organitzat pel centre.

El projecte pel qual ha guanyat Terzan el certamen és un vídeo de tres minuts en el qual demostra que objectes tan quotidians com el despertador, la nevera, l'esmorzar, el material escolar, l'ordinador, la fibra òptica o la llum del sol, són alguns exemples que tot és química en la vida quotidiana de les persones.

Així mateix, el professor que ha col·laborat en el projecte, Dídac Roig, ha estat premiat amb un viatge als Estats Units per a dues persones per visitar, de manera guiada, el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

D'altra banda, l'estudiant Patricia Puche de l'INS Castellar ha aconseguit el segon premi pel seu projecte "En contra de la llei de la viscositat de Newton". A través d'un experiment que barreja aigua i farina de blat de moro, es mostren les importants aplicacions que el fluid té en la vida quotidiana.

El tercer premi s'ha lliurat a l'estudiant del col·legi Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès Javier Andreu, qui també a través d'un vídeo, anomenat "La química ens envolta", demostra que tot el que envolta les persones depèn de la química.

Tant Puche com Andreu han aconseguit una beca del 50% per cursar el primer any del Grau en Química o Enginyeria Química a l'IQS i també la possibilitat d'acollir-se a les Beques a l'Excel·lència per als següents cursos.

El centre universitari també ha premiat el vídeo més votat al canal de Youtube del concurs amb un xec regal a l'FNAC per valor de 500 euros, i al centre escolar amb més participació de vídeos presentats amb 3.000 euros en material escolar, a determinar pel mateix centre.