Terrassa comença a commemorar el Dia de l'Orgull LGTB

Una projecció de cinema gai i lèsbic dona el tret de sortida a la celebració amb motiu del 28 de juny

Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:56h
Terrassa comença a commemorar, aquest mateix dimecres, el dia de l'Orgull LGTBIQ, que se celebra el 28 de juny. El primer acte de celebració serà una sessió de cinema LGTB al Cinema Catalunya.

Aquest dimecres 21 de juny a les 22h al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9) el Servei LGTBIQ de l'Ajuntament i la Societat Municipal de Comunicació organitzem una sessió de cinema LGTB amb la pel·lícula Center of my world, coincidint amb el Dia Internacional de l'Educació no Sexista. L’entrada és gratuïta i limitada a l’aforament de la sala. La sessió comptarà amb la presentació dels directors de la Mostra FIRE!.
 
Dimecres 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTB, l’Ajuntament de Terrassa hissarà la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament durant tot el dia. I a les 19h de la tarda, l’entitat LGTB Terrassa en col·laboració amb la regidoria LGTBIQ llegiran a l’atri de l’Ajuntament el mateix manifest que va llegir l'any 1977 el FAGC (Front d'Alliberament Gai de Catalunya) durant la primera manifestació del moviment, que enguany celebra el seu 40è aniversari. Coincidint amb aquesta efemèride, participarà en aquesta lectura en Lluïs Rambla, membre actiu de l’entitat LGTB Terrassa que va participar en aquella primera manifestació fa quaranta anys.
 
El 29 de juny a les 18h, al Centre Cívic President Macià (rambla Francesc Macià, 189), els serveis de Joventut i Lleure i LGTBIQ de l’Ajuntament, amb el suport de l'Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, durant a terme una sessió de Teatre Fòrum que té per títol ‘La diversitat ens fa lliures’, a càrrec de la Xixa Teatre, sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTBI, dirigida a una cinquantena de joves d’entre 14 i 18 anys del programa Districte Jove. La representació no és oberta a la ciutadania.
  
De forma paral·lela, diferents entitats adherides al Pacte DASIG, que actualment compta amb 42 de tota la ciutat, han organitzat altres activitats per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI, com són el lliurament de premis d’un concurs literari, un acte de testimoniatge de persones VIH positives per conscienciar la ciutadania, o la creació d’un mural artístic. I per al mes de juliol es preveu, com l’any passat, la celebració de la festa Pride de Terrassa, que comptarà amb diversos actes organitzats.