Tot a punt per la temporada de bany a les piscines de Terrassa

Les piscines obriran aquest dissabte 24 de juny i tancaran temporada el 4 de setembre excepte la de Vallparadís, que allargarà fins el dia 10

Redacció
20 de juny del 2017
La piscina de Vallparadís serà, probablement, la més utilitzada pels terrassencs.
La piscina de Vallparadís serà, probablement, la més utilitzada pels terrassencs. | Arxiu La Torre
La temporada de bany a les quatre piscines municipals de Terrassa comença aquest mateix dissabte, 24 de juny, i s'allargarà fins el 3 de setembre. Tot i això, la instal·lació del parc de Vallparadís es mantindrà oberta, com s'ha anunciat aquest dilluns, fins el 10 de setembre.

Aquests dies extra s'hi podrà accedir amb un abonament de qualsevol de les quatre piscines (la Maurina, les Arenes, Sant Llorenç o Vallparadís) o bé qui pagui l'entrada. Al llarg de la temporada, les quatre piscines municipals obriran de dilluns a diumenge, de 10.30 a 19.30 h.

L'altra novetat que ha anunciat l'Ajuntament és, com ja va publicar La Torre dijous passat, la celebració del "Dia sense banyador", una mesura aprovada al ple del mes de juliol de l'any passat, que tindrà lloc els dies 23 de juny i 4 de setembre, dies en què la Piscina Municipal de la Maurina es destinarà a la pràctica del bany naturista. Es tracta del dia abans de l'obertura i del dia després de la clausura de la temporada de bany. Els horaris i les tarifes de la piscina seran els habituals.

Per a accedir aquests dies a la Piscina Municipal de la Maurina es podrà utilitzar qualsevol de les modalitats d'accés, siguin abonaments, targetes multibany o les entrades habituals. Caldrà respectar les normes del reglament d'ús de les instal·lacions esportives municipals de gestió directa, exceptuant aquelles que facin referència a la roba de bany.

Festes d'inflables

Com cada any, les piscines acolliran festes d'inflables, una activitat programada perquè infants i adults puguin gaudir d'una jornada de música, entreteniment i diversió amb tobogans, camins d'aigua i inflables de formes i mides diverses que representen animals (cocodrils, estels de mar, pops...).

El personal d'animació formularà als i les banyistes reptes i proves que hauran de superar, jocs d'animació i activitats musicals, per fer de la piscina una gran festa per a tothom. Aquesta activitat estarà controlada per monitors i monitores i socorristes que vetllaran per la seguretat de les persones usuàries.

Les dates de les festes d'inflables seran els dies 3 de juliol, 7 d'agost, 2 i 10 de setembre a la piscina de Vallparadís, d'11 a 13 h; i el 3 de setembre a les piscines municipals de la Maurina, les Arenes i Sant Llorenç, de 16 a 18 h.

Els abonaments de temporada, disponibles

Per demanar l'abonament a les piscines de Sant Llorenç, les Arenes i la Maurina, els usuaris s'han d'adreçar als equipaments respectius. En el cas de la de Les Arenes, el tràmit es farà al Poliesportiu, al carrer de Sierra Nevada, 57, fins que la piscina obri.

Fins el 23 de juny, els abonaments es podran recollir de dilluns a divendres, de 17 a 19 hores, i fora d'aquest horari es podran fer els tràmits prèvia consulta amb el personal de la piscina. A partir del 24 de juny, es podran recollir de dilluns a dissabte d'11 a 13 hores, i es mantindrà el mateix horari de tarda.

Pel que fa a Vallparadís, el procés va començar el 22 de maig a les taquilles de la mateixa piscina. L'horari per tramitar els abonaments serà de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, i de 15 a 19 hores. També es pot trucar al telèfon 93 739 74 19. L'horari es mantindrà un cop començada la temporada, afegint els dissabtes de 10 a 14 hores.

Per a tramitar l'abonament cal aportar la sol·licitud emplenada, així com el DNI de la persona sol·licitant i, en cas de fer un carnet familiar, el de cada membre de la família i el Llibre de Família. Cada persona haurà d'aportar dues fotografies de mida carnet, i, si es demana alguna bonificació, la documentació que ho demostri.

Els preus es mantenen

Els preus d'entrada a les quatre piscines municipals per a 2017 no s'han incrementat respecte als de l'any passat. Els usuaris de 14 anys i més pagaran 6,80 euros per dia, mentre que entre els 7 i els 13 anys el preu serà de 5,30 euros. Els jubilats pagaran 5 euros, i els menors de sis anys tenen l'entrada gratuïta. 

Les escoles, esplais i cursets pagaran 2,90 euros per persona i dia, mentre que l'entrada a partir de les quatre de la tarda serà de 4,30 euros.

L'Ajuntament ofereix, així mateix, la possibilitat d'accedir a abonaments per períodes de quinze dies o per tota la temporada. El preu d'adult serà de 42,10 euros per quinze dies i 116,20 per tota la temporada. Entre 7 i 13 anys, el preu és de 36,55 i 91,25 euros respectivament, mentre que pels jubilats és de 25,10 i 67,70 euros.

Els abonaments familiars, per la seva banda, tindran un preu de 53,80 euros per la quinzena i 146,70 per tota la temporada, mentre que el multifamiliar per a tota la temporada costarà 188,70 euros.

També hi ha l'opció de comprar targetes multipersonals no nominatives, de cinc o de deu entrades, que es poden utilitzar els dies que es decideixi. Aquestes targetes tenen preus diferents en funció de l'edat i existeix també una modalitat només per a les tardes.

Cursos de natació

Com cada estiu, l'Ajuntament de Terrassa organitza cursets de natació sota la direcció tècnica del Club Natació Terrassa. S'han programat cursets per a infants (a partir de 7 anys) i adults. Aquests cursets poden ser d'ensenyament, adreçats a aquelles persones que no saben nedar, i de perfeccionament, per a aquelles persones que superin la prova de 25 metres. Es crearan grups diferenciats per edat.

Les inscripcions s'han de formalitzar al Club Natació Terrassa a partir del 23 de maig, després de recollir l'autorització d'inscripció al Servei d'Esports de l'Ajuntament de Terrassa (Casa Soler i Palet, c/ de la Font Vella, 28).