Terrassa commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Ho fa amb una projecció al Cinema Catalunya i un seguit d'activitats a les biblioteques

El documental 'District Zero' es projecta al Cinema Catalunya aquest dilluns.
El documental 'District Zero' es projecta al Cinema Catalunya aquest dilluns.
Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:51h
Aquest dimarts 20 de juny Terrassa commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades, una diada que té com a objectiu recordar tothom qui és perseguit per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o opinions politiques, i es trobi fora del seu país, i també a tota aquella persona que trobant-se en una de les situacions anteriors, ha hagut de fugir de casa seva però encara es troba dins el seu país.

Aquesta diada, que va ser instaurada per Nacions Unides l'any 2001, servirà de fil conductor per a diverses activitats que es realitzaran a la ciutat. Així, el dilluns 19 de juny a les 16:30 hores, el Cinema Catalunya projecta el documental "District Zero", un film que explica la història d'un refugiat sirià que viu en un camp a Jordània i que ajuda altres persones refugiades arreglant-los els mòbils i imprimint fotografies d'altres temps més feliços. Així podem veure com cada persona és una història, unes vivències, unes esperances i una realitat.

Dimarts dia 20 a les sis de la tarda dues biblioteques de la ciutat se sumaran també a la commemoració amb dues activitats infantils. Per una banda, la Biblioteca Central de Terrassa acollirà la presentació del llibre "El viatge de Samira", a càrrec de l'Helena Portella, on també hi haurà l'actuació musical de La Rateta. Per altra banda, la Biblioteca del Districte 6 realitzarà el taller infantil "Akim corre", basat en el llibre del mateix títol, a càrrec de la Nerea Soriano.

Finalment, en la mateixa Biblioteca del Districte 6, podrà visitar-se l'exposició "Refugiats" fins al dia 30 de juny. Aquesta mostra, que durant tot l'any està recorrent els equipaments municipals de la ciutat, vol desmentir amb dades contrastades els missatges xenòfobs i rumors que s'escampen sobre la crisi de les persones refugiades.