L'Espai Drets de Terrassa presenta una campanya per una ciutat inclusiva

Es crearan espais de debat sobre la incorporació a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:19h
L'Espai Drets de Terrassa, una plataforma que agrupa una quinzena d'entitats de la ciutat per la defensa dels drets humans, presenta aquest dilluns a la tarda una campanya amb el títol "Dignifiquem la diversitat", que pretén crear espais d'informació, conscienciació, creativitat i participació inclusiva.

Segons els impulsors, "ara que tornem a tenir vigent a Terrassa la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, no podem deixar que continuï la discriminació social a la qual estan sotmeses aquestes persones i les seves famílies".

El col·lectiu afirma que "volem conèixer i identificar els drets humans que s'estan vulnerant a la ciutat respecte del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, i volem transformar els serveis, espais comuns i actituds de la ciutadania perquè aquestes persones puguin accedir amb igualtat i de forma inclusiva a la ciutadania plena​".

La iniciativa també pretén col·laborar perquè les persones amb discapacitat intel·lectual​ "es puguin associar a la ciutat de forma autogestionada, per poder representar-se a si mateixes, autodefensar-se i convertir-se en ciutadanes de ple dret".

Fins ara les persones amb discapacitat intel·lectual han estat representades per les seves famílies i institucions especialitzades, però des de fa anys reivindiquen tenir veu i vot en les decisions que els hi afecten. "Totes les persones tenim dret a disposar dels suports necessaris per tenir una vida, el més autònoma possible, a tenir llibertat de prendre i expressar decisions pròpies, a ser escoltades i respectades, a viure en la comunitat amb opcions iguals a les de les altres persones, i a formar part i participar de forma activa en la societat", expliquen els impulsors de la iniciativa.

Les sessions de la campanya comptaran amb professionals i activistes amb diversitat funcional intel·lectual que expicaran, amb els últims treballs de recerca i experiències reals, com donar els suports adequats perquè totes les persones puguin realitzar les seves vides quotidianes i veure respectats tots els seus drets d'una forma digna.

Entre d'altres, es parlarà de suports centrats en la persona, de l'accessibilitat cognitiva, de l'escola inclusiva, de l'apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies.