Els Minyons de Terrassa repetiran a la Diada del Mercadal de Reus

Els malves hi actuaran amb els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, a més dels Xiquets de Reus, el proper 7 d'octubre

Representants de les sis colles castelleres i l'Ajuntament de Reus, aquest dijous.
Representants de les sis colles castelleres i l'Ajuntament de Reus, aquest dijous. | ACN
Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:14h
La tretzena edició de la Diada Castellera del Mercadal tornarà a aplegar a Reus el 7 d'octubre algunes de les millors colles del panorama casteller. A més dels Xiquets de Reus, amfitrions i promotors de la diada, el Mercadal acollirà els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 la diada inclou cinc colles convidades -incloent totes les de 10-, a més de la local, una més del que ha estat habitual en les darreres edicions d'aquest esdeveniment casteller, que se celebra cada dos anys, alternant-se amb el Concurs de Castells de Tarragona.

L'alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles, i els presidents i caps de colla dels Xiquets de Reus i de les colles convidades a la Diada del Mercadal han presentat aquest dijous al vespre al local de la colla reusenca del carrer de Rosich els detalls i funcionament de la diada prevista a principis d'octubre. L'alcalde ha remarcat l'alt nivell de les colles convidades i la gran trajectòria de la colla local en els darrers anys.

També ha recordat que enguany Reus és Capital de la Cultura Catalana i que les expressions de la cultura popular i tradicional com els castells ocupen un espai molt rellevant en la programació cultural de la ciutat, en què destaca la Diada del Mercadal. És una exhibició en què s'acostumen a fer grans construccions. En la darrera edició el Mercadal va veure per primera vegada un quatre de nou amb el pilar, completat per la Vella de Valls.
 

Els Minyons de Terrassa, a la diada del Mercadal del 2015. Foto: Minyons