L'agenda de Terrassa comença a informar sobre l'accessibilitat dels actes

El llistat d'activitats del web municipal indicarà el nivell d'accessibilitat de cadascuna d'elles

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:53h
L’agenda ciutadana de l’Ajuntament de Terrassa incorpora, des d’aquest mes de juny, informació sobre accessibilitat dels actes públics organitzats a la ciutat. Les persones que visitin l’agenda a partir d’ara trobaran icones que indiquen si una determinada activitat inclou mesures per a millorar l’accessibilitat física, sensorial o cognitiva.

La regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta mesura és que les persones amb discapacitats, i altres col·lectius com ara la gent gran, disposin de més informació i puguin millorar la seva participació i inclusió social”. Lluís ha recordat que “millorar els canals d’informació és important, però també ho és que les entitats i institucions entenguin la necessitat d’incorporar més mesures d’accessibilitat sensorial i cognitiva en els seus actes, més enllà de fer-los en llocs físicament accessibles”.

Les icones sobre mesures de millora de l’accessibilitat apareixeran en funció de la informació facilitada per l’entitat organitzadora i de les característiques de l’espai on es fa l’activitat. En aquest sentit, recentment s’ha introduït a les bases de dades de l’agenda informació sobre l’accessibilitat física de més de 250 edificis o serveis municipals, així com de determinats espais privats que organitzen freqüentment actes oberts a la ciutadania. En el futur aquesta xifra anirà augmentant. Sempre que l’agenda reculli una activitat en algun d’aquests espais, apareixerà la icona corresponent a accessibilitat total o parcial.