L'exposició «El desig de creure» arriba a la Sala Muncunill de Terrassa

Produïda pel Mataró Art Contemporani (M|A|C), la mostra explora les causes i circumstàncies de la creació d’il·lusions perceptives

L'exposició 'El desig de creure'.
L'exposició 'El desig de creure'. | Generalitat de Catalunya
Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:22h
El proper dijous, 15 de juny, a les 18 hores, s’inaugurarà a la Sala Muncunill de Terrassa l’exposició col·lectiva “El desig de creure”. L’exposició analitza les circumstàncies que rodegen la producció d’il·lusions en relació amb la percepció de la realitat i se centra en el paper que hi juga la predisposició de l’espectador a creure en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l’òptica.
 
La mostra, produïda pel Mataró Art Contemporani (M|A|C), reuneix el treball de set artistes, que recorren als recursos de la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també de la tecnologia i la ciència.
 
Assistiran a la inauguració el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Flores; la directora de Terrassa Arts Visuals, Susana Medina; la responsable del Mataró Art Contemporani, Gisel Noè, i la directora del Centre d’Art la Panera i comissària de l’exposició, Cèlia del Diego.
 
Els artistes i obres que participen a la mostra són:
 
- Lúa Coderch, amb S/T [Un pensament cegat per la il·lusió], 2015; Wishful thinking, 2015; Paràbola, 2012 i Paràbola , 2014.
- Christian Jankowski, amb Telemística, 1999; My Life as a Dove, 1996; Director Poodle, 1998 i Flock, 2002.
- Enric Farrés Duran, amb El temps és or, 2015.
- Júlia Montilla, amb Suports vivents per la fabricació d’un mite, 2013; La construcció d’una aparició, 2013.
- Dani Montlleó, amb Tot el poder de l’univers a les teves mans, 2015.
- João Onofre, amb Levitation in the studio, 2002-2007 i Ghost, 2009-2012.
- Jordi Ferreiro, amb Quan el museu tanca les portes, 2015.
 
En el marc de les activitats entorn de l’exposició, el 15 de setembre tindrà lloc l’activitat “Quan el museu tanca les seves portes”, a càrrec de Jordi Ferreiro.
 
Programa d’exposicions itinerants

“El desig de creure” és una de les mostres que formen part de l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans, en cooperació amb els ens locals.
 
L’exposició es podrà veure a Terrassa fins al 24 de setembre. Paral·lelament, continuen en curs les exposicions: “LOOP Discover”, al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat, i “Plou, neva, pinta”, a l’Espai d’Art Moritz de Cornellà.