El Vallès Occidental, en alerta per les altes temperatures

Protecció Civil ha emès un avís per la forta calor, que pot acostar-se als 35 graus aquest dimecres

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:01h
Protecció Civil ha emès una alerta pel perill moderat per altes temperatures al Vallès Occidental aquest dimecres al migdia. La calor d'aquests dies, prèvia a l'arribada a l'estiu ha fet que gran part de Catalunya estigui en alerta per temperatures extremes, i la comarca no n'és una excepció. Segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, els termòmetres podrien superar els 34 graus a Terrassa.

Aixi doncs, segons el Meteocat, el Vallès Occidental es trobarà dimecres en situació de perill moderat per altes temperatures. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya per emetre aquest tipus d'avís es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, un valor estadístic que només se supera habitualment el 2% de dies dels mesos d'estiu. En el cas de Terrassa, aquesta temperatura màxima és de 36,5 graus que es podria superar aquest dimecres i dijous entre les 12 i les 18 h.

De moment, l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència. Es tracta d'una situació de perill de llindar baix, ja que aquest organisme considera que ens trobem davant d'una onada de calor quan les temperatures extremes es mantenen com a mínim tres dies consecutius. Tanmateix, és recomanable fer cas a tot un seguit de consells per evitar que la calor passi factura a la salut.