Ripollet reparteix carnets per controlar les persones que donen de menjar als gats

13 veïns del municipi estan autoritzats per alimentar el més de centenar de felins que hi ha a la localitat

El grup de persones de Ripollet que disposen d'un carnet per donar aliments als gats
El grup de persones de Ripollet que disposen d'un carnet per donar aliments als gats | Ajuntament de Ripollet
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:42h
Ripollet compta amb 11 colònies de gats i més d'un centenar repartits per tot el municipi, encara que una gran part es concentra al llarg dels horts del riu Ripoll. Aquests animals sobreviuen, bàsicament, als aliments que els hi deixen els veïns, però la normativa local contempla sancions si es caça in fraganti als responsables. Per tal de regular i controlar aquest fenomen, l'Ajuntament ha ideat uns carnets d'alimentadors de gats.

"És una xifra important, tenint en compte la superfície del municipi", explica el regidor de Protecció Animal, Fran Sànchez. A més, aquesta iniciativa té un component social "per desestigmatitzar" les persones que donen de menjar als animals i que "fan una gran tasca". Per ara a la vila ja hi ha 13 persones que entre el DNI, el carnet de la Biblioteca i la T-10, entre d'altres, tenen aquest original identificador. 

Tot i així, estèticament, se'ls reconeix per unes armilles reflectants on es pot llegir "persona alimentadora de gats". Aquest desena de persones tenen un perfil "variat", com especifica Sánchez, van des del 30 als 70 anys i només hi ha dos homes.

El propietari del carnet no té compromís de permanència i simplement, si "pel motiu que sigui" no es vol continuar amb l'activitat, s'avisa al consistori. De totes maneres, el regidor diu que es fa "seguiment" d'aquestes persones i assegura que hi ha hagut "bona acollida", fins i tot ja han rebut sol·licituds per ampliar aquesta xifra d'alimentadors.