cultura

Un «Elixir» molt femení embriagarà de poesia els carrers de Terrassa

La cinquena edició del Festival Elixir, dirigit per Rosa Boladeras, posa la mirada en la diversitat funcional i sensorial | Del 12 al 17 de juny diversos escenaris s'ompliran de poesia, música i art, amb La Ràtzia com a acte central

per Albert Prieto , 9 de juny de 2017 a les 19:15 |
Rosa Boladeras, amb el seu equip de l'Elixir, Jordi Flores i Pep Pla. | Albert Prieto
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Poesia eminentment femenina i accessible per a tothom. La cinquena edició del festival poètic Elixir escalfa motors. Aquest divendres s'ha presentat de la mà de la seva directora artística, Rosa Boladeras; el director del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, i el regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores.

El festival Elixir omplirà de poesia, música i art diversos indrets de Terrassa la setmana del 12 al 17 de juny. Com en l'anterior edició, l'Elixir aposta per una descentralització dels escenaris per tal d'arribar als barris i, tal com diu el regidor de Cultura, "fer la cultura més democràtica" pel fet de posar-la a l'abast de tothom.


Antonina Canyelles, Laia Noguera, Montse Morillo, Ana Elena Pera, Maria Cabrera, Blanca Llum Vidal, Maria Sevilla, Cristina López, Laia Carbonell i Anna Gual són les caps de cartell d'enguany. La Ràtzia serà el plat fort, divendres 16 al Teatre Principal. Tots els espectacles són gratuïts.

Jordi Flores, regidor de cultura de l'Ajuntament de Terrassa, exclama que l'Elixir "ens encanta". El regidor destaca que és un festival "del tot consolidat" que fa més accessible i "democràtica" la cultura i que ha tingut "un creixement exponencial any rere any" tant en quantitat com en la qualitat de les propostes.


La gran novetat de l'edició d'enguany de l'Elixir té com a objectiu fer encara més accessible la poesia. Per això, posa la mirada en la diversitat funcional i sensorial, per tal d'oferir una proposta inclusiva a les persones amb capacitats diverses, sense exclusions de cap tipus. Segons Boladeras, serà una experiència pionera que pretén fer pedagogia per tal d'incloure aquest col·lectiu en el món cultural, de la mateixa manera que s'intenta fer en l'esport o altres àmbits. Així, la llengua de signes, les audiodescripcions o els subtítols formaran part de la poesia diversa que oferirà l'Elixir.

Encara més enllà, l'Elixir d'enguany tindrà com a gran protagonistes les dones. Totes les propostes tenen dones com a creadores. A més, aproparà a la bellesa de la poesia a dones que han estat víctimes de maltractaments.

L'actriu i directora del festival, Rosa Boladeras, ha agraït a l'Ajuntament i a totes les institucions i empreses que col·laboren en aquest projecte "el seu compromís i el seu recolzament". Totes elles fan possible el festival, juntament a un equip de sis persones i una quinzena de voluntaris.

Pep Pla, director del CAET, posa en valor l'Elixir, la festa de final de temporada, i destaca la seva filosofia de reivindicar la cultura com a dret. Pla ha agraït l'energia de Boladeras i del seu equip per fer possible el festival.


Dilluns 12 de juny: Poetryly
A diferents districtes durant el dia.
Acció poètica amb segell de Lydia Cazorla. Foto-murals-poesia i música de DJ Paris. Tret de sortida del Festival Elixir.

Dimarts 13 de juny: Invasió poètica al metro
De 18h a 20h, de Nacions Unides a Les Fonts.
Les poetes assaltaran amb poesia el teu trajecte. Amb Núria Marín, Irene Parra, Crisal Rodríguez, Laura Angue, Ingrid Garasa i Cèlia Nolla.

Dimecres 14 de juny: El que queda.
19:30h, 20:20h, 21:10h, 21:50h, a Can Robert.
Experiència sensorial que ens farà despertar a altres realitats dins nostre i en interacció amb el nostre voltant. Amb Giovanna Pezzullo, Gabiella Salvaterra i Eva Perez del Teatro de los Sentidos amb col·laboració amb l'associació Inefable. Paisatge sonor de Stephane Laidet del Teatro de los Sentidos.
Aforament limitat. Entrades a www.elixir.cat.

Dijous 15 de juny: Volem poesia!
A les 18h al pati de la BD2.
Nens i nenes de l'Escola Tecnos i la plataforma "Volem signar i escoltar" cantaran poesia amb en Miqui Giménez i Juan Aguiar.

Divendres 16 de juny: La Ràtzia
A les 21h al Teatre Principal.
L'acte central del programa i l'origen del festival prendrà l'escenari del Teatre Principal amb un títol molt suggeridor: "Que faríeu si no tinguéssiu por?". Amb Laia Noguera, Montse Morillo, Ana Elena Pena, Antonina Canyelles, The Sey Sisters, Letras de Titanio, Mireia Vidal, Alba Ruiz, Valèria Izquierdo, Laia Pujol i Anna Taratiel.
Aforament limitat. Entrades a www.elixir.cat.

Dissabte 17 de juny: Hangover Poetry,
A les 21h a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, a la Maurina.
Poesia - música - art efímer. Amb Maria Cabrera, Blanca Llum Vidal, Maria Sevilla, Cris López, Laia Carbonell, Anna Gual i DJ Paris.

 

Participació