El Govern espanyol anuncia 400 milions d'euros per acabar la B-40 entre Terrassa i Granollers

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat aquest dimecres que preveuen iniciar "aviat" la publicació del contracte d'estudis per acabar el Quart Cinturó

Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:52h
El govern espanyol preveu començar aviat els estudis per l'acabament de la B-40 fins a Granollers.
El govern espanyol preveu començar aviat els estudis per l'acabament de la B-40 fins a Granollers. | Arxiu ND
La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest dimecres que l'executiu preveu iniciar "properament" la publicació del contracte d'estudis per a la construcció d'una tram de l'autovia B-40 entre Terrassa i Granollers (Barcelona) amb una inversió de 400 milions d'euros per a 35 quilòmetres.

Sáenz de Santamaría ho ha dit en la seva intervenció a la Nit de la Logística que s'ha celebrat a l'Estació de França de Barcelona, ​​on ha reivindicat els "esforços clars i concrets" que fa el Govern central en matèria d'infraestructures i en especial a Catalunya .

La vicepresidenta ha fet dos anuncis més: al juliol es preveu inaugurar el tram de l'autovia A-14 entre Lleida i Rosselló, en la qual s'han invertit 53 milions d'euros, i ha insistit que abans de l'estiu es reprendran les obres de l'estació de la Sagrera a Barcelona.

Santamaría també ha recordat la promesa d'inversions en infraestructures a Catalunya que va llançar mesos enrere el president del Govern, Mariano Rajoy, que ha recordat que és de 4.200 milions d'euros executables entre 2017 i 2020, dels quals 1.091 són per a aquest mateix any, segons ha assegurat.

També ha reivindicat els "esforços notables" que fa el Govern central per als corredors ferroviaris, i ha afirmat que, per al Corredor Mediterrani, es preveu una inversió de 3.123 milions d'euros fins al 2020, 715 milions dels quals aquest any.

La vicepresidenta del govern espanyol ha reivindicat que, arreu de l'Estat, enguany el Govern central ha pressupostat 9.000 milions per a infraestructures, un 45% més del que va executar el 2016, que va ser "un any en funcions".