Les heroiques dones de 1558 tornen a Terrassa el proper 17 de juny

Els Trabucaires Bandolers de Terrassa recrearan els fets del 20 de juliol de 1558

Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:48h
Els Trabucaires Bandolers de Terrassa.
Els Trabucaires Bandolers de Terrassa. | T.B.T.
El dissabte 17 de juny els Trabucaires Bandolers de Terrassa, amb la col·laboració del Museu de Terrassa, reviuran els fets del 20 de juliol de 1558 amb la recreació "Les heroiques dones de Terrassa". Aquell dia, els homes de la vila de Terrassa, a la crida del sometent, van anar a defensar Barcelona de l'atac d'uns vaixells turcs. Aprofitant aquest fet, un gran nombre de bandolers es van acostar a Terrassa. Gent gran, sacerdots, nens i especialment dones van haver de tancar els portals i defensar les muralles, armats amb llances, forques, bastons i eines del camp. Al final, van aconseguir salvaguardar la població.
 
La commemoració d'aquests fets tindrà lloca a la plaça de la Torre del Palau el 17 de juny. A partir de les 12h, hi haurà visites comentades a la Torre del Palau, prèvia inscripció (al telèfon 937397072 i al correu museudeterrassa@terrassa.cat; preu: 3 euros), així com una degustació de pinxos, cervesa i vi a preus populars a la "taverna trabucaire".

A les set de la tarda les salves trabucaires faran tremolar Terrassa des de dalt de la Torre del Palau. I a les vuit del vespre arribarà el plat fort amb la recreació de l'atac per part dels bandolers i la defensa de la vila, un acte que comptarà amb la col·laboració d'Amunt i Crits. Començarà al Portal Nou i passarà per plaça Vella, raval de Montserrat i la plaça de la Torre del Palau, on acabarà.

Finalment, a les nou del vespre tindrà lloc un sopar bandoler a la "taverna trabucaire", amb pa amb tomàquet, embotits i "callos", a preus populars.