Don Edi respon a les protestes contra la seva «capdidatura» i Podem contraataca

El vinyetaire ha publicat un acudit gràfic sobre la polèmica i el partit polític li ha respost amb una "classe" de feminisme

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:03h
Després que diversos col·lectius promovessin un boicot a la candidatura del caricaturista Don Edi a Capgròs de l'Any 2017 per les seves vinyetes discriminatòries, i després que no es presentés a la festa de presentació pel mateix motiu, el vinyetaire ha trencat el seu silenci.

Ho ha fet, com és habitual, a les pàgines del Diari de Terrassa, amb una vinyeta en què apareix el seu suposat capgròs i un grup de dones xiulant, al qual respon: "M'han confós amb l'himne nacional".

Tot i això, aquesta vinyeta tampoc ha estat lliure de crítiques. La secció local de Podem a Terrassa ha respost, al seu perfil de Facebook, que "ens n'alegrem, que Don Edi dediqui una vinyeta a dones que no són ni prostituïdes, ni maltractades, ni amb obesitat".

Tanmateix, li etziben que "com que sembla que no coneix gaire les dones, li farem uns apunts". El partit explica que "les dones no són tant petites en comparació amb vostè, que ocupa mitja vinyeta", i diu que "les feministes no són totes iguals, amb nas gros i estètica recatada; si s'hagués atrevit a venir, hauria vist tacons i escots, perquè ens ve de gust, no per provocar cap descontrol en els nivells de testosterona".

Finalment, diuen que "la protesta la van començar més de tres dones, i van rebre el recolzament de més assistents" abans de deixar caure que "vostè no és l'himne nacional, però representa una rèmora de la mateixa època que volem deixar enrere 42 anys després".
 

La vinyeta de Don Edi, amb la resposta de Podem Terrassa. Foto: Facebook Podem Terrassa