Els Minyons de Terrassa estrenen una nova plaça de 9 a Santpedor

Els malves hi han actuat aquest diumenge, amb un castell de 9 que suposa el número 3.000 de l'era moderna dels castells

Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9
Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9 | Minyons
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:05h

Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9 Foto: CSantpedor

El tercer aniversari de la colla castellera de Santpedor ha propiciat, aquest diumenge, que els Minyons de Terrassa hagin fet entrar la població bagenca en el mapa de places de 9, la tercera de la comarca. Els Minyons han descarregat un 3 de 9 amb folre que ha permès la marca.

Els Minyons de Terrassa han actuat a la diada del 3er aniversari del Bateig de Castellers de Santpedor al costat dels locals i amfitrions, Castellers de Santpedor, i els Xicots de Vilafranca.

Els malves han obert la actuació amb el tercer 5 de 8 de la temporada, en segona ronda han fet el segon 3 de 9 amb folre. Aquest 3 de 9 amb folre ha suposat el primer castell de 9 que es realitza a la vila de Santpedor.

A més aquest castell ha suposat una doble xifra rodona: és el número 3.000 de 9 i superior de la època moderna dels castells, i el número 200 que aconsegueixen els Minyons al segle XXI. En tercera ronda han descarregat un 4 de 8 amb algunes rotacions i estrenes. Han tancat l’actuació amb el pilar de 6 i 4 pilars de 4.

Pel que fa a la colla local, ha patit d'inici amb tres intents infructuosos per carregar dos 3 de 7, i un 4 de 7 que s'han vist obligats a desmuntar abans de carregar-lo. En canvi, però, han completat un 7 de 6 i un 3 de 6 per sota.

Per la seva part, els Xicots de Vilafranca han descarregat un 2 de 7, un 4 de 8 i un 3 de 7.

En tot moment, la Plaça Gran de Santpedor ha estat plena de gent per seguir l'evolució de la històrica jornada. La pròxima actuació dels Minyons serà el proper diumenge 11 de juny a la ciutat de Berga en la Diada dels Quatre Fuets al costat dels Castellers de Berga, els Bordegassos de Vilanova i els Capgrossos de Mataró.