Licitada l'ampliació de la C-58 entre Sabadell i l'AP-7

Les obres s'iniciaran a la tardor, tindran una durada d'un any i consistiran en la formació de dos nous carrils en sentit Barcelona | L'ha licitació s'ha fet per un import de 8,3 MEUR

L'autovia C-58, al seu pas per Sant Quirze del Vallès.
L'autovia C-58, al seu pas per Sant Quirze del Vallès. | Joaquim Albalate
Redacció
04 de juny del 2017
El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 8,3 milions d'euros, de les obres d'ampliació de l'autopista C-58 entre l'enllaç de Sant Pau de Sabadell i la connexió amb l'AP-7 i la B-30 a Badia del Vallès. Aquesta actuació permetrà millorar la fluïdesa del trànsit, especialment en hores punta, i consistirà en la construcció de dos nous carrils en la calçada de l'autopista en sentit Barcelona.

Es preveu que els treballs comencin la tardor vinent i tinguin un termini d'execució de dotze mesos. Segons Territori i Sostenibilitat l'entorn de l'enllaç de Sant Pau registra una mitjana de trànsit en dia laborable de 173.000 vehicles, 91.500 en direcció Barcelona i 81.500 en direcció Terrassa i Manresa. Tot i comptar amb tres carrils de circulació, la calçada en sentit Barcelona presenta problemes de congestió perquè es produeixen moltes incorporacions.

L'ampliació que s'impulsa facilitarà els moviments de trenat o canvi de carril d'entrada a l'autopista C-58 dels vehicles que venen de Sabadell i Bellaterra amb els vehicles que surten per anar a l'autopista AP-7 i la B-30 en direcció Lleida – Tarragona o en direcció a Girona. Els treballs comportaran la formació de dos carrils més a l'autopista en sentit Barcelona per a facilitar als conductors aquests moviments, tot donant continuïtat als ramals actuals de l'enllaç de Sant Pau.

Aquests nous carrils tindran una longitud d'1,8 quilòmetres. L'obra requerirà eixamplar l'actual estructura sobre el riu Sec i desplaçar uns metres el traçat d'una carretera local situada al peu de l'autopista i que uneix Badia del Vallès i Cerdanyola, així com adequar un tram del riu Sec al seu pas per Badia del Vallès.

Ampliació de la C-58, solucions per trams

Les obres que ara es liciten s'emmarquen en les actuacions que Territori i Sostenibilitat té en marxa per ampliar la C-58 entre Terrassa i Badia del Vallès, amb solucions tècniques adaptades a cada tram. En aquest sentit, estan en licitació els treballs de millora del tram entre Terrassa est i l'enllaç de Sabadell Centre (al terme de Sant Quirze del Vallès), per un valor de 10,3 milions d'euros i un termini d'execució de dotze mesos.

L'obra consistirà en l'eixamplament de la calçada per a formar un tercer carril al tronc de l'autopista, que s'iniciarà poc després de l'àrea de servei del quilòmetre 17, fins a enllaçar amb el tercer carril que ja existeix a l'altura de Sabadell centre. Aquest nou carril tindrà una longitud de 4,2 quilòmetres.

Addicionalment, es formarà un quart carril (carril de trenat), discontinu, per a facilitar les incorporacions i sortides de l'autopista en aquest tram en millors condicions de seguretat i de fluïdesa.

D'altra banda, s'està redactant el projecte constructiu d'una nova calçada lateral de dos carrils entre els enllaços de Sant Quirze del Vallès i Terrassa est Polígons. Aquesta actuació permetrà millorar l'accés als polígons de Can Parellada, Santa Margarida, Terrassa est i a la carretera BP-1503 a les Fonts i Rubí, i millorar la fluïdesa al tronc de la C-58 en sentit nord.