Les esmenes de Terrassa es queden fora dels Pressupostos de l'Estat

PP i Ciutadans tomben propostes com la finalització de la B-40 fins a Granollers o l'estació de rodalies a Can Boada

Redacció
03 de juny del 2017
La finalització de la B-40 fins a Granollers.
La finalització de la B-40 fins a Granollers. | GSV
Les esmenes terrassenques als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017 se n'han quedat, finalment, fora. El primer secretari del PSC, Alfredo Vega, ha lamentat aquest divendres al matí, en una roda de premsa, que PP i Ciutadans s'hagin alineat en contra dels interessos de Terrassa en la votació dels PGE.

Les esmenes, presentades pel PSC però també per altres grups, com Terrassa en Comú o ERC, reclamaven "més inversió per la comarca del Vallès i alguns projectes clau, com el Quart Cinturó o la nova estació de Rodalies al barri de Can Boada de Terrassa".

També s'han desestimat propostes com el pont de Can Gonteres o la cobertura de la B-40 a Viladecavalls, així com la remodelació de l'entorn de les vies d'Adif al seu pas pel passeig del Vint-i-dos de Juliol.

Segons ha valorat Vega, "els pressupostos del PP no fan res per combatre la desigualtat i tampoc no posen les bases per construir un futur diferent i un país millor". Pel que fa a Catalunya, els comptes preveuen una inversió de 1.149 milions d’euros, quan el pes de Catalunya és el 19,3%. Alfredo Vega ha reclamat un tracte més just per a Catalunya i en aquest sentit ha insistit que cal "més diàleg entre el govern espanyol i el català, que es tradueixi en gestos per part de les dues institucions".

Com a punt positiu, Alfredo Vega ha destacat l’aprovació d’una esmena impulsada pels socialistes, que ha volgut modificar la disposició addicional 27, “per avançar en la municipalització d’alguns serveis i protegir els drets dels treballadors i treballadores”.

D’altra banda, el primer secretari dels socialistes a Terrassa ha explicat que el Congrés encara ha de votar una esmena referent al superàvit: "molts municipis reclamem més flexibilitat, volem tenir més capacitat per decidir on van aquests diners" i ha afegit: "a Terrassa aquest concepte suposa uns 14 milions d’euros, diners que podríem destinar a la millora de l’espai públic i a d’altres serveis prioritaris". A finals d’aquest mes ja s’hauria de conèixer el resultat de la votació d’aquesta esmena al Congrés.