L'INS Can Roca reclama una educació digna i menys massificació a les aules

Unes 200 persones han tallat aquest dijous al vespre l'avinguda de Béjar per reclamar les millores promeses a l'institut

La manifestació ha donat una volta a l'avinguda de Béjar.
La manifestació ha donat una volta a l'avinguda de Béjar. | Joaquim Albalate
02 de juny del 2017
Unes 200 persones s'han manifestat aquest dijous al vespre a l'avinguda de Béjar, davant de l'Institut Can Roca, per reclamar una educació pública digna i en contra de la massificació de les aules que pateix la zona 2 de Terrassa, que inclou, a més d'aquest centre, els instituts Torre del Palau i Montserrat Roig.

La marxa, que ha concentrat especialment alumnes i famílies del centre, ha obligat a tallar durant prop d'una hora l'avinguda, primer en un sentit i després en l'altre. Els manifestants s'han reivindicat amb molt de soroll, secundat en alguns moments pels cotxes que circulaven en l'altre sentit, que s'hi han sumat fent sonar les botzines.

Les famílies reclamen, segons Xavier Farnós, de l'AMPA, diverses millores que, en un principi, ja estaven pactades però que no han arribat. La primera era que no s'apugés la ràtio, després que l'any passat l'institut passés de tenir tres a quatre línies d'ESO.

Això ho han aconseguit, segons les llistes provisionals, però també van prometre'ls un mòdul més "i ni hi és ni se l'espera", diu Farnós, ja que els han informat que "no n'hi ha de disponibles".
 
Una altra de les reivindicacions són els tendalls pel pati, ja que els espais d'esbarjo no tenen cap mena de cobertura i els alumnes estan contínuament sota el sol. En principi, aquest curs s'haurien d'haver instal·lat, però no s'ha fet. De la mateixa manera, els pares i mares protesten perquè el material no es pot aprofitar bé: "no podem tenir laboratori de física ni de química per fer experiments, perquè la ventilació no és l'adequada", afirma Xavier Farnós.

Les famílies lamenten que, tot i haver demanat diverses vegades respostes a la Generalitat, des del febrer no n'han tingut cap notícia. Tampoc el centre ha rebut informacions de cap tipus sobre les actuacions que s'havien de fer.

Està previst que l'institut es comenci a traslladar a l'edifici definitiu, que s'ha començat a construir fa pocs mesos i amb diversos anys de retard, de cara al curs 2018/19. Tot i això, les famílies són escèptiques i sospiten que els seus fills tampoc començaran aquell curs en unes aules dignes.


 

La porta de l'institut Can Roca. Foto: Joaquim Albalate