La Colla Jove Xiquets de Tarragona, convidada a la Festa Major de Terrassa

Els liles acompanyaran els Minyons i els Castellers de Terrassa el 2 de juliol al raval de Montserrat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, a la Festa Major de Terrassa el 2014.
La Colla Jove Xiquets de Tarragona, a la Festa Major de Terrassa el 2014. | Laia Polonio
31 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:27h
Els Castellers i els Minyons de Terrassa ja tenen la tercera colla que els acompanyarà a la Diada Castellera de Festa Major de Terrassa. Segons ha pogut saber La Torre, l'escollida és la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que actuarà el diumenge 2 de juliol al migdia al raval de Montserrat.

Els liles actuaran, doncs, per quarta vegada a la Festa Major de Terrassa. L'última vegada va ser el 2014 quan van fer una gran actuació: hi van descarregar la tripleta vilafranquina (3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre, 4 de 8 amb pilar) i el pilar de 7 amb folre. Anteriorment, els tarragonins hi havien estat el 2011, el 2006 i el 1994. En les tres ocasions hi van fer tres castells de vuit.

La Jove de Tarragona agafa, doncs, el relleu de la Colla Joves Xiquets de Valls, que hi va actuar el 2016 i hi va carregar el 2 de 9 amb folre i manilles, i dels Capgrossos de Mataró, que van ser al raval de Montserrat el 2015.

Segons els protocols de la Festa Major de Terrassa, la colla convidada a la Festa Major s'escull de mutu acord entre les dues colles locals, amb una d'elles fent la proposta oficial. El fet que durant molts anys no s'arribés a cap acord explica que hi hagi hagut fins a catorze anys en què malves i blauturqueses hagin actuat en solitari. Tot i això, l'últim cop que no va haver-hi cap colla castellera convidada a la diada del Raval de Montserrat va ser el 2001. Aquest any han estat els Castellers qui han tingut l'última paraula.