«Silenci», el curtmetratge de Terrassa contra la LGTBIfòbia a les aules

Està dirigit per Òscar Plà i Adrià Torres i compta amb les col·laboracions especials de Pep Pla, Ximena Marsé, Doctor Prats i Sense Sal

Curtmetratge 'Silenci' contra la LGTBIfòbia.
Curtmetratge 'Silenci' contra la LGTBIfòbia.
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:22h


En el marc del Pacte DASIG (Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere a Terrassa) i del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, l'Ajuntament de Terrassa va presentar el curtmetratge "Silenci. Contra l’homofòbia a les aules". Està dirigit per Òscar Plà i Adrià Torres i compta amb les col·laboracions especials de l'actor i director Pep Pla, l'actriu Ximena Marsé i la música de Doctor Prats i Sense Sal. Doctor Prats participa també amb un missatge final després del curtmetratge.

El film és fruit d’una acció de sensibilització en el món educatiu sobre la igualtat i la no discriminació, coorganitzada entre l’Ajuntament de Terrassa, Mossos d’Esquadra i l’entitat LGTB Terrassa, com a membres del Pacte DASIG.  Més enllà d’implicar en aquesta lluita a diferents agents de la ciutat, l’objectiu del projecte és posar l’accent en un dels principis bàsics per lluitar contra les discriminacions: mobilitzar la gran majoria silenciosa que no es posiciona obertament contra qui comet les agressions, que acostuma a ser una minoria.
 
El curtmetratge es projectarà durant els tallers de sensibilització contra l'LGTBIfòbia que imparteix el cos de Mossos d’Esquadra a alumnes d’educació secundària d’arreu de Catalunya, esdevenint així una eina educativa més.

L'objectiu d'aquest material audiovisual és reforçar l'apoderament dels companys i companyes de classe que són testimonis de l'assetjament escolar, així com dels nois i les noies víctimes d'LGTBIfòbia. D’aquesta manera, busca provocar la reacció de tothom davant la discriminació per motiu d’orientació sexual i/o identitat o expressió de gènere.
 
Per a la seva realització, es va fer un concurs entre l'alumnat del Grau Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l'INS Santa Eulàlia de Terrassa, d'on va sortir guanyador el projecte "Silenci. Contra l’homofòbia a les aules", del director Òscar Pla.

Després de celebrar un càsting per triar els i les joves participants, es va rodar el film a principis d'octubre amb un equip de 40 persones voluntàries entre actors i actrius amateurs, l’equip de rodatge encapçalat pels dos directors i les col·laboracions de l’actor Pep Pla i els grups musicals Doctor Prats i Sense Sal.