El terrassenc Daniel Granados queda segon a les primàries de Ciutadans

Granados va obtenir 15 vots, a molta distància dels 792 d'Inés Arrimadas

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:38h

Inés Arrimadas. Foto: Europa Press


La presidenta i líder de C's a Catalunya ha guanyat les primàries del seu partit per elegir el candidat a les properes eleccions al Parlament. Arrimadas ha obtingut 792 suports dels 825 vots que han registrat les primàries. Els altres candidats eren Daniel Granados, que ha obtingut 15 vots, Sergio Querol, 14 suports, i Jordi González, 4 vots. La participació en el procés ha sigut d'un 35,18%, segons ha informat el partit en un comunicat.

Arrimadas, presidenta i líder del grup parlamentari de C's a Catalunya, és cap de l'oposició al Parlament -el gener de 2016, quan Carme Forcadell la nomena formalment amb el càrrec, Arrimadas renuncia als privilegis d'aquest nomenament-. També es secretària de formació de l'Executiva Nacional de C's i portaveu nacional del partit.

Nascuda el 3 de juliol de 1981 a Jerez de la Frontera, però resident a Barcelona, és llicenciada en Dret i Administració i direcció d'empreses per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). Abans d'entrar en política exercia de consultora del sector públic Afiliada a C's des del 10 de febrer del 2011 (el partit es va fundar el 2005), va ser portaveu de les joventuts de Cs, és diputada des de les eleccions al Parlament del 2012.

La líder de C's i ara oficialment candidata argumentava, durant la campanya del 27-S de 2015, que C's era garantia de centralitat i reivindicava el seu partit per a bastir ponts entre Catalunya i Espanya. Des de l'inici de la legislatura, i com a cap de l'oposició, Arrimadas ha insistit en el discurs unionista i contrari a la independència. També s'ha oposat al referèndum un cop Carles Puigdemont el va incorporar al full de ruta del Govern, en la qüestió de confiança del setembre de 2016.

Arrimadas ha liderat el discurs de C's al Parlament, que assegura que el procés sobiranista i el full de ruta del Govern "han fracassat". Així, reclama la convocatòria de noves eleccions autonòmiques al Parlament, uns comicis que preveu "imminents" i que creu que són l'"oportunitat" perquè governi un partit que "defensi els interessos de tots els catalans" que dialogui i busqui unes millors relacions amb l'Estat, en comptes de l'actual executiu, que "només parla del monotema del procés, el referèndum i la independència".

Tot i que no estan convocades, C's ja dona per fet que Puigdemont dissoldrà el Parlament per convocar eleccions quan es faci evident que no es pot fer el referèndum. És per això que Arrimadas insisteix que el seu partit està "preparat" per aquests comicis. L'objectiu és entrar cos a cos contra ERC i Oriol Junqueras, a qui veuen com el principal rival a batre per fer el salt a la Generalitat.

Els altres candidats

Arrimadas va ser la primera militant en presentar la seva candidatura a les primàries. Ho va fer el 17 de maig a la tarda. El dia 19, un cop va acabar el procés per a presentar-se a les primàries, Cs va fer públic el nom dels altres tres candidats: Daniel Granados, Jordi González i Sergio Querol. Granados (27 anys) és membre de l'agrupació local de Terrassa, afiliat a Cs des del 25 de maig de 2016; González (48 anys) és de l'Eixample de Barcelona, i milita a Cs des del 17 de novembre de 2015; Querol (54 anys), d'Olot però resident a França, és afiliat des del 26 de novembre de 2013.

Tant Granados com González s'havien mostrat a favor d'un referèndum sobre la independència pactat amb l'Estat. Querol no s'havia posicionat sobre el referèndum, però sí que havia estat crític amb l'actitud de la direcció de Cs contra l'independentisme. Segons ell, cal ser respectuós amb un col·lectiu tan nombrós com l'independentista.

Les primàries no requerien avals previs i s'hi podia presentar qualsevol afiliat al corrent de pagament i amb més de 9 mesos d'antiguitat al partit. Hi han pogut votar els militants al corrent de pagament i amb més de 6 mesos d'antiguitat.