El Terrassa FC, eliminat amb polèmica de la cursa per l'ascens a Segona B

Els egarencs perden per 0 a 1 contra l'Ontinyent en un partit marcat novament per un penal i l'actuació arbitral

El Terrassa FC va perdre contra l'Ontinyent davant de quasi 4.000 espectadors.
El Terrassa FC va perdre contra l'Ontinyent davant de quasi 4.000 espectadors. | Terrassa FC
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:34h
El Terrassa FC haurà de passar, com a mínim, un any més a Tercera Divisió. Les opcions d'ascendir a Segona Divisió B s'han esfumat aquest diumenge després de perdre contra l'Ontinyent CF a l'Estadi Olímpic (0-1), en un partit polèmic.

Malgrat que el joc no va ser brillant, les accions dels egarencs en la primera part van seduir els prop de 4.000 espectadors que es van citar a l'estadi. Les ocasions de gol més espectaculars van arribar amb dos xuts llunyans des de fora de l'àrea que gairebé emulen el gol de Mario Gibanel a Barakaldo de fa quinze anys -un Gibanel, per cert, que ahir va viure el matx des de la grada-. Els xuts de Grasa i Velillas, però, van topar ambdós amb el travesser, en els minuts 34 i 38, respectivament. Grasa, de fet, va ser el davanter més incisiu dels egarencs i va tenir el gol a tocar en diverses accions, igual que també Pol Ballesteros. Qui va perdonar, però, la va acabar pagant.

En la segona meitat el rumb del partit va canviar radicalment arran d'un penal xiulat a favor de l'Ontinyent. Amantini va negar que ell cometés penal, però l'àrbitre, com ja va passar en el partit d'anada, el va assenyalar. El visitant Abengoza el va transformar i va establir un 0-1 que va deixar mut l'Olímpic i enfonsat l'equip egarenc, en el minut 60. Amb massa pressió a sobre, els jugadors d'Agustín Vacas ho van tenir difícil per refer-se. Mitja hora no va ser suficient i el Terrassa FC va caure eliminat en un marc d'indignació per dues polèmiques actuacions arbitrals, tant al partit d'anada com al de tornada, que va acabar amb empat (1-1) gràcies a un altre penal favorable a l'Ontinyent quan en realitat s'havia produït falta fora de l'àrea.

Un cop acabat el partit i quan l'àrbitre ja havia abandonat el terreny de joc, desenes d'aficionats van saltar a la gespa per acomiadar els jugadors i una temporada que ja ha arribat a la seva fi. Malgrat la impotència i alguns moments de tensió a la gespa amb els futbolistes rivals, els aficionats egarencs van mantenir una actitud exemplar.

Durant el partit es va registrar el llançament d'una ampolla al terreny de joc, que l'àrbitre va recollir. Gairebé una hora després del xiulet final, quan els àrbitres van marxar, alguns aficionats van recriminar-los la seva actuació i van colpejar el cotxe en què sortien de l'aparcament de l'estadi.