La cultura popular de l'Antic Poble de Sant Pere celebra la seva diada aquest dissabte

Els Bastoners de Sant Pere celebren el seu desè aniversari, i els Gegants, la seva tercera Diada

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:59h

Els Bastoners de Sant Pere. Foto: L.T.


La cultura popular de l'Antic Poble de Sant Pere està de celebració aquest cap de setmana. Els Bastoners de Sant Pere celebren el seu desè aniversari i hi sumen la tercera Diada dels Gegants amb un seguit d'actes aquest dissabte a la tarda.

Entre dos quarts de sis i les sis de la tarda, les colles de Sant Pere i les convidades - la Coral Cucut, els Bastoners de Terrassa i els Gegants de Matadepera - es trobaran a la plaça de la Font del Comú, on hi haurà, per rebre-les, una xocolatada.

Després, es faran unes fotografies i, a continuació, faran una ballada amb la Coral Cucut, dirigida per Carles Llongueras, presentaran la Gegantona de l'Antic Poble de Sant Pere, i començaran la cercavila pels carrers del barri, en què les colles faran diversos balls, alguns dels quals s'estrenen aquest dissabte mateix.

Les colles arribaran a la plaça del Mossèn Homs, davant de les Esglésies de Sant Pere, on faran la ballada de final de festa i bufaran les espelmes del desè aniversari dels Bastoners de Sant Pere. Més tard, a les vuit, serà el torn del sopar popular, amb pa amb tomàquet, botifarra i cansalada. Els tiquets es poden comprar al Casal de Sant Pere, per cinc euros.

Per últim, el gran final de festa serà una pantalla gegant on seguir la final de la Copa del Rei que juga el FC Barcelona contra el Deportivo Alavés. Serà a la plaça de la Font del Comú, amb un servei de bar pels seguidors que s'hi vulguin acostar.