Els Bergants del Campus Terrassa se superen a la seva Diada

La colla universitària terrassenca completa la seva millor actuació amb el 4 de 7 i l'estrena del pilar de 6 amb folre

El pilar de sis amb folre dels Bergants del Campus Terrassa.
El pilar de sis amb folre dels Bergants del Campus Terrassa. | BCT
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:00h
Els Bergants del Campus Terrassa, la colla castellera de la comunitat universitària de la ciutat, ha superat aquest dijous els seus registres amb la seva millor actuació, que els consolida com una de les colles que més creix. Ho han fet a la plaça del Campus, a la seva III Diada de Primavera.

Els de la camisa verd llima han portat a plaça vora de 150 camises, als quals s'hi han sumat les dels Marracos de la Universitat de Lleida, els Xoriguers de la Universitat de Girona, els Engrescats de la Universitat Ramon Llull i els Penjats del Campus Manresa. També s'hi han aplegat nombrosos curiosos i castellers d'altres colles.

Dues setmanes després d'estrenar el 4 de 7 a Vic, el repte passava per superar aquella actuació que, fins ara, era la millor dels seus escassos quatre anys de trajectòria. Els Bergants han començat amb el mateix castell, el 4 de 7, que ha deixat, com a la capital osonenca, bones sensacions tot i haver-se de treballar més que aleshores, però han descarregat sense problemes.

La colla egarenca ha continuat amb el 2 de 6, un castell que només havien descarregat dues vegades i que encara no havien assolit a la seva plaça. Després de completar-lo, no sense un esforç titànic dels segons, els verd llima han optat pel 7 de 6, una construcció que, per la quantitat de gent que necessita, només acostumen a portar a les seves diades de casa: el d'aquest dijous és el tercer que descarreguen, amb una bona feina a tots els pisos.

Encara, però, quedava la cirereta del pastís: el pilar de 6 amb folre, una construcció exclusiva de les colles universitàries - les convencionals acostumen a fer-lo sense folre, i el que va folrat és el de set pisos. El pilar ha pujat molt ferm, i només a la baixada de l'enxaneta el folre ha hagut de treballar una mica, però sense perillar en cap moment.

L'únic ensurt se l'han endut quan un dels tres pilars de 4 de sortida ha caigut abans de l'aleta. Tot i això, eufòria entre els Bergants, que en només quatre anys han vist com el que semblava una utopia s'ha convertit en una realitat: consolidar els set pisos i fer un castell amb folre.

Per la seva banda, els Xoriguers han fet la millor actuació de les colles convidades, amb tres castells de sis (3 de 6, 3 de 6 amb pilar i 4 de 6). Els Engrescats han carregat el 2 de 6 abans de descarregar el 3 de 6 i el 4 de 5; els Marracos han optat pel 2 de 5, el 3 de 6 i el 4 de 5 net amb pilar, mentre que els Penjats, molt justos d'efectius, han descarregat el 2 de 5 i dos poms elevats de 5 i de 7.

Els Bergants del Campus Terrassa acabaran el curs dijous que ve, 1 de juny, a Mataró, a la diada dels Passerells del Tecnocampus.