L'skatepark de Terrassa «segur que es farà», segons el regidor de Joventut

El projecte que va resultar elegit en els pressupostos participatius del 2010 reapareix al ple municipal set anys després

La rampa portàtil adquirida per a l'ús de les entitats.
La rampa portàtil adquirida per a l'ús de les entitats. | Facebook Noel Duque
Redacció
29 de maig del 2017
Set anys després, els pressupostos participatius de Terrassa del 2010 encara porten cua. El famós skatepark que va guanyar el procés participatiu continua pendent. En aquella època, Pere Navarro era l'alcalde de la ciutat i Jordi Ballart, regidor de Participació Ciutadana. L'skatepark, fins ara, no s'ha construït i no s'albirava després d'anys de reivindicacions per part de sectors de joves de la ciutat. No obstant això, el regidor de Joventut, Noel Duque, ha donat vida al projecte novament.

Durant el ple municipal de maig, una pregunta del regidor d'ERC-MES Pep Forn va tornar a posar l'afer sobre la taula. "El projecte d'skatepark està abandonat definitivament o es troba, com molts altres, dormint en un calaix?", va preguntar Forn. "Suposo que va ser complicat fer-lo en el moment en què va guanyar el procés", va respondre-li Duque, que va afegir: "En el moment en què hi hagi diners per invertir, estic segur que es farà".

L'afer de l'skatepark va tornar a la palestra per la pregunta de Forn, motivada per l'adquisició d'una rampa portàtil valorada en uns 2.500 euros. Duque va reconèixer la relació entre el projecte de l'skatepark i l'adquisició de la rampa, que manifesta una necessitat d'aquest tipus d'equipament. La diferència, va al·legar, era el cost: la construcció de l'skatepark s'elevava fins al mig milió d'euros, aproximadament. En qualsevol cas, Duque afirma que es treballa en buscar la ubicació i que "només falten els diners".

La compra de la rampa portàtil s'ha efectuat a partir d'un "miniprojecte" del Consell Municipal del Districte 6. La rampa estarà a disposició de les entitats i anirà rotant pels barris, pels esdeveniments en què la necessitin.

La reinvindicació d'un skatepark de grans dimensions a Terrassa es remunta una dècada enrere, quan grups com les JERC van començar a demanar aquest equipament. El projecte es va presentar als pressupostos participatius de Terrassa del 2010 i va resultar el més votat i un dels escollits per fer-se realitat, juntament amb la construcció d'un alberg per a persones sense llar que també va aixecar polseguera i que es va demorar fins a la seva ubicació el 2013 al Condicionament Terrassenc.