«Infàmia», la relació entre actors i públic feta teatre, arriba al Centre Cultural Terrassa

Quatre actors de luxe porten l'exitosa obra de Pere Riera a l'equipament terrassenc aquest divendres

Emma Vilarasau i Francesc Ferrer són part de l'elenc de luxe a 'Infàmia'.
Emma Vilarasau i Francesc Ferrer són part de l'elenc de luxe a 'Infàmia'. | CCT
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:54h
Després de l'èxit amb Barcelona, el director Pere Riera torna al Centre Cultural Terrassa amb Infàmia, una obra sobre el teatre i la professió dels actors, amb els temors i els desitjos que flueixen contínuament en el seu pensament.

L'obra compta amb un repartiment de luxe que interpreta dues generacions d'actors: d'una banda, Emma Vilarasau i Jordi Bosch, i de l'altra, Francesc Ferrer i Mar Ulldemolins. Tots quatre seran aquest divendres 26 de maig a les nou del vespre a l'equipament terrassenc.

Sense intenció de donar respostes definitives, Infàmia planteja interrogants sobre la vocació de les persones que pugen a un escenari, sobre el fracàs però també sobre l’èxit, quan l’actor es pregunta què hi fa allà dalt i si el que transmet és el que ell espera o el que el públic espera d’ell.

Per plasmar aquesta situació, Riera es serveix de dues generacions d’actors. Per una banda, la Sara (Mar Ulldemolins) representa l’actriu que tot i que porta anys a la professió, no acaba d’enlairar-se de manera que es comença a preguntar si la seva vocació li servirà coma modus vivendi. Després trobem a l’Aleix (Francesc Ferrar) que ha tingut sort i gràcies a les seves aparicions a la televisió, sembla estar més segur de si mateix amb la seva feina.

D’altra banda tenim la generació d’actors consagrats, l’Eva (Emma Vilarasau), que per diverses circumstàncies, ha deixat els escenaris per dedicar-se a la formació de nous talents. I enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareix el Toni (Jordi Bosch), astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici.

L’obra parla de la pròpia feina d’actor però es pot traslladar a d’altres professions: la dificultat d’estar al cim, l’èxit que es pot confondre amb la qualitat, la importància dels premis i reconeixements, els eterns emergents que no acaben d’enlairar-se i continuar o no en aquesta lluita per fer-se un lloc en el món.

L'obra es podrà veure aquest divendres, 26 de maig, a les nou del vespre, al Centre Cultural Terrassa (Rambla d'Ègara, 340). Les entrades, que costen 25 euros, es poden comprar anticipadament a les taquilles del Centre Cultural, per telèfon (93 519 70 39) o per internet.
 

Vilarasau, Bosch, Ferrer i Ulldemolins, en una imatge promocional d''Infàmia'.