Els Centres Locals de Serveis a les Empreses generen més de 5.000 llocs de treballs en un any

Els CLSE també ajuden a crear 3.400 empreses | La Diputació de Barcelona difondrà la seva activitat al saló BizBarcelona, el 31 de maig i l'1 de juny

Imatge promocional dels Centres Locals de Serveis a les Empreses
Imatge promocional dels Centres Locals de Serveis a les Empreses | Diputació de Barcelona
Redacció
22 de maig del 2017
La microempresa i la petita i mitjana empresa són claus per desenvolupar el teixit empresarial dels territoris i generar llocs de treball. Per això, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona apropa recursos tècnics i econòmics als Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), uns departaments dels ajuntaments que acompanyen les persones emprenedores i empresàries en la gestació, creació, posada en marxa i consolidació d'activitats econòmiques, amb l'objectiu de desenvolupar el teixit empresarial del seu territori.

Els CLSE han contribuït a crear més de 3.400 empreses al llarg de l'any passat que, en termes d'ocupació, s'han concretat en 5.046 llocs de treball nous. 

Pel que fa als usuaris, els CLSE han atès prop de 64.200 persones emprenedores i més de 34.000 empreses de la demarcació al llarg de 2016. A més, s’han realitzat 1.549 accions de foment de la cultura emprenedora, prestat 81.979 serveis d’informació a persones emprenedores i atès 33.224 consultes a persones emprenedores.

Pel que fa a la formació, s’han realitzat 2.722 cursos de formació empresarial a 32.396 participants, amb un total de 22.225 hores de formació impartides.

Posant més xifres, a través dels CLSE  s’ha donat suport a l’elaboració de 4.721 plans d’empresa assessorats, s’han prestat 5.926 serveis de tramitació de subvencions o de constitució d’empreses i s’han acompanyat 10.953 projectes empresarials, tant de creació com de consolidació d’empreses.  

Més de 1.700 mòduls d’empresa

A la demarcació de Barcelona, hi ha 44 municipis que disposen d’un total de 66 espais d’allotjament empresarial d’iniciativa local en funcionament o a punt d’iniciar l’activitat, que ofereixen més de 1.700 mòduls d’empresa. En concret, n'hi ha 1.653 per a empreses de servei i 75 per a empreses industrials. 

Actualment, la demarcació compta amb 98 ens locals proveïdors de serveis a les empreses que cobreixen la pràctica totalitat de la població. Aquests centres, en funció dels serveis oferts, es classifiquen en centres de serveis avançats (27 a tota la demarcació i que presten serveis tant a persones emprenedores com a empreses), centres de serveis bàsics (50 centres que focalitzen la seva acció a les persones emprenedores) i altres ens locals proveïdors de serveis (21 centres que presten algun tipus de servei empresarial amb caràcter més puntual).  

Solucions per a empreses i emprenedors, al BIZBarcelona 

La Diputació de Barcelona estarà present el 31 de maig i l'1 de juny, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, al saló BizBarcelona amb l'objectiu d'ampliar l'abast territorial de la iniciativa i difondre l'activitat que realitzen els CLSE de tota la demarcació.

L’estand de la Diputació dedicat als CLSE es convertirà, en aquests dos dies, en un espai per difondre entre les persones emprenedores i les empreses les activitats d'aquests centres de la demarcació i per donar a conèixer i comercialitzar entre els assistents l'oferta de vivers, centres i hotels d'empreses i espais de coworking d'iniciativa local.

Enguany, la transformació serà el gran leitmotiv de BizBarcelona, sota el lema “Suma’t al moviment transformador”. Així, els continguts i activitats de BizBarcelona, adreçats per igual a emprenedors i pimes, mostraran com els nous contextos de canvi obliguen a buscar noves solucions i reinventar-se per adaptar els projectes als nous temps des de les opcions d'una economia verda i circular que aposti per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i d'una economia plural quant a diversitat de models de negoci i pràctiques empresarials. 

Estudi GEM

El BizBarcelona tornarà a ser un any més l’escenari de presentació de l’estudi GEM, (Global Entrepeneurship Monitor) que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que analitza el procés de creació d’empreses en l'àmbit català i l’estudi dels determinants de la seva intensitat a cada un de la seixantena de països que hi participen.  
 

Un Centre Locals de Serveis a les Empreses. Foto: Diputació de Barcelona