El PP de Terrassa presenta una moció en record de Miguel Ángel Blanco

Els populars portaran una proposta de resolució al ple per fer un acte institucional en memòria de les víctimes del terrorisme

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:35h
El PP de Terrassa portarà al ple municipal de maig, aquest dijous, una proposta de resolució en record de Miguel Ángel Blanco i les víctimes del terrorisme. La moció es presenta a pocs mesos de que es compleixin vint anys de l'assassinat del regidor popular d'Ermua a mans d'ETA.

La moció proposa celebrar un acte públic i institucional en memòria de Blanco i de la resta de víctimes als voltants del 13 de juliol, quan es commemorin vint anys dels fets. El text presentat pel PP ho justifica dient que aquell crim va ser "un punt d'inflexió en la conscienciació social contra el terrorisme", ja que va comportar una gran mobilització.

A més, la moció també vol homenatjar Francisco Cano, víctima d'un altre atemptat d'ETA el 14 de desembre del 2000, quan van col·locar-li una bomba al cotxe que va explotar després de circular durant dues hores a la ronda de Ponent, a l'alçada de Can Boada.

El text dels populars afirma que el final de la violència, escenificat en el cessament de l'activitat armada d'ETA es deu a diversos factors, com "la dignitat de les víctimes".