La Seu d'Ègara veu el primer castell de nou pisos de l'any dels Minyons

Els malves descarreguen el seu 3 de 9 amb folre número 250 a les esglésies de Sant Pere i hi estrenen, també, el 3 de 8 amb pilar | Castells de vuit dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona

Els Minyons, davant de les Esglésies de Sant Pere.
Els Minyons, davant de les Esglésies de Sant Pere. | M.T.
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:40h
Els Minyons de Terrassa han celebrat, aquest dissabte, la Diada del Patrimoni, que, com ja comença a ser tradició, s'ha fet davant d'un dels principals atractius històrics i turístics de la ciutat: la Seu d'Ègara, les esglésies de Sant Pere.

Els malves han començat la diada amb l'espectacular pilar caminat que, un any més, ha fet el recorregut entre Terrassa i Sant Pere, sortint de la Creu Gran i passant per sobre del pont de Sant Pere. Aquest cop el pilar sí que ha pogut fer tot el recorregut i s'ha descarregat un cop arribat a davant del complex.

Pel que fa a l'actuació castellera en si, els malves han estrenat, a la primera ronda, el primer 3 de 9 amb folre de l'any, que ha suposat, a més, el número 250 de la colla. A la segona ronda, els malves han descarregat el 5 de 8, que ja havien estrenat a la Fira Modernista el cap de setmana passat, i han acabat les rondes de castells amb el 3 de 8 amb pilar, que també ha estat el primer que fan enguany els terrassencs.

Per acabar, els Minyons han descarregat un nou pilar de 6, el quart de l'any i que ja va consolidant la nova alineació, i deu pilars de quatre simultanis.

Pel que fa a les colles convidades, els Castellers de Barcelona han començat descarregant el 3 de 8 abans d'atacar el seu gran objectiu per la diada, el 2 de 8 amb folre. Els vermells, però, han deixat l'estructura en intent desmuntat per partida doble, i han acabat amb un 4 de 8 i el pilar de 5; i els Capgrossos de Mataró han completat la clàssica de vuit, amb el 4 de 8 i el 3 de 8, el 2 de 7 i un vano de 5.
 

3 de 9 amb folre dels Minyons a la Seu d'Ègara. Foto: Minyons