Dues escoles de Terrassa llegiran tants llibres com l'alçada de la Sagrada Família

Els alumnes de l'escola Pere Viver i de l'escola Cultura Pràctica hauran de llegir l'equivalent a 170 metres de llibres en deu setmanes

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:06h
La iniciativa "Torre de Llibres", impulsada per la plataforma per al foment de la lectura i la comprensió lectora Xim i Xesca, ha aconseguit que els alumnes d’entre 6 i 14 anys d’escoles d’arreu de Catalunya llegeixin més de 8.500 llibres en tan sols 10 setmanes.

Xim i Xesca, plataforma pel foment de la lectura, va posar en marxa la segona edició de la "Torre de llibres", un joc lector per motivar i incentivar la lectura en els alumnes de les escoles catalanes i els de les biblioteques perquè llegeixin tants llibres com l’alçada de la Sagrada Família (170 m). Recentment, l’Escola Pia, de Granollers; les Escolàpies, de Sabadell; l’Escola Cultura Pràctica i l’Escola Pere Viver i Aymerich, de Terrassa; l’Escola Rivo Rubeo, l’Institut Duc De Montblanc i la Biblioteca Mestre Martí Tauler, de Rubí, es van sumar al repte, amb 1500 alumnes d’entre 6 a 14 anys, que s’havien sumat al projecte de llegir 8.500 llibres en només 10 setmanes.

A més de les escoles abans mencionades, han participat 10.000 alumnes provinents de biblioteques i d’escoles de diferents poblacions i tipologia: públiques, concertades i privades (com Escola Tagamanent de La Garriga, l’Escorial de Vic, l’Escola Pineda de l’Hospitalet de Llobregat, el Col·legi Aura de La Canonja, l’Institut-Escola Pi del Burgar de Reus, l’Escola Anton Busquets i Punset de Calders, l’Escola La Closa d’Esterri d'Aneu, el Casal Català de Frankfurt, i moltes escoles de la ciutat de Barcelona) i l’han valorat molt positivament com a una eina per fomentar la lectura.

Precedent a Alemanya

La iniciativa "Bücher Türme" ("Torre de Llibres") es va posar en marxa el mes de novembre de 2011, promoguda per l’escriptora alemanya de literatura infantil i juvenil Ursel Scheffler. Aquesta iniciativa ja porta, avui dia, més d’1 milió de llibres llegits, havent assolit l’alçada de diferents torres i edificis emblemàtics de diverses poblacions d’Alemanya.

L’autora ha donat el seu suport en el llançament de la iniciativa a Catalunya i, des del començament, ha posat tota la seva voluntat de recolzar-la. En aquesta línia, la passada edició es va comprometre que si s’assolia la fita, escriuria un llibre de la seva sèrie "El Comissari Llampec", que tingués com a protagonista la ciutat de Barcelona. El llibre ja és una realitat i apareixerà a les llibreries aviat.