Terrassa acull la cinquena edició de la Fira Agroecològica

Durant la jornada hi haurà xerrades i debats sobre la producció ecològica del porcí, models de consum cooperatiu i un dinar popular

Una parada de l'edició anterior de la Fira Agroecològica.
Una parada de l'edició anterior de la Fira Agroecològica. | Cooperativa Candela
Redacció
20 de maig del 2017
Actualitzat el 23 de maig a les 11:41h
El proper diumenge, 28 de maig, es dona tret de sortida a la V Fira Agroecològica que se celebra a Terrassa. La trobada està organitzada conjuntament entre PiC Vallès i l'Ajuntament de Terrassa. Emmarcat amb la setmana del medi ambient de Terrassa.
 
L'edició d'enguany comptarà amb una vintena de productors/es, artesans/es agroecològics i entitats de consum responsable locals que exposaran els seus productes i projectes a partir de les 10h i al llarg del matí del diumenge 28 de maig a la Plaça Vella.
 
Paral·lelament als diversos estands exposats, a les 11h es realitzarà una xerrada sota el títol de "La producció ecològica de porcí" a càrrec de "Pino Delas" del projecte de producció agroecològica de porcí Llavora.
 
Tot seguit, a les 12h, es farà conèixer Katuma, una associació sense ànim de lucre que treballa amb el disseny de programari lliure pel foment i promoció d'àrees d'economia social.
 
Al migdia, abans de l'hora de dinar, tindrà lloc una presentació en forma de debat sobre els nous models de consum cooperatiu a la ciutat. Aquest acte estarà presentat i moderat per Joan Pi, de l'Associació pel Consum Responsable i la Sostenibilitat de Terrassa i Marc Montlló. A les 15h hores s'oferirà un dinar popular ecològic i econòmic.

A continuació (16h) s'obrirà un debat amb consumidors i productors sobre nous models de consum i es posaran sobre la taula propostes per la creació d'una associació o cooperativa de producció i consum ecològic. El debat finalitzarà amb la presentació d'un nou projecte de consum cooperatiu a Terrassa.
 
Del 29 de maig a l'1 de juny les tres cooperatives de Terrassa sortiran al carrer per donar a conèixer el funcionament del consum cooperatiu amb el repartiment de les cistelles als seus socis.

La V Fira Agroecològica es clourà el dijous 1 de juny a les 19h amb la xerrada sobre el Tractat CETA UE-Canadà sota el títol "L'alimentació davant el CETA. El CETA no alimenta" a la sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts, a càrrec de Fernando Saz "Topo", portaveu de l'Associació Salut i Agroecològica (ASiA) -organitzacions membres de la Coordinadora Europea Via Camperola- i membre d'Ecologistes en acció.