El Cinema Catalunya de Terrassa estrena una pel·lícula amb audiodescripció

El film" Goodbye Berlín" es podrà seguir amb audiodescripció per a persones cegues o amb discapacitats visuals gràcies a una app

'Goodbye Berlín' arriba al Cinema Catalunya.
'Goodbye Berlín' arriba al Cinema Catalunya. | Golem
Redacció
19 de maig del 2017
El Cinema Catalunya estrena aquest divendres Goodbye Berlín, una pel·lícula que es presenta amb un sistema d'audiodescripció per a persones cegues o amb alguna discapacitat audiovisual. Mitjançant una app per a mòbils de Vodafone –Audesc Mobile es podrà accedir als continguts preparats per Aristia Producciones i la Fundació ONCE que permetrà escoltar la descripció de la pel·lícula.

L'app es pot descarregar des de les plataformes habituals, tant pels sistemes Android com iOS. Un cop fet aquest primer pas, ja es pot baixar l'arxiu de la pel·lícula, que podrem escoltar abans o durant la projecció. L'audiodescripció se sincronitza automàticament amb l'àudio de la pel·lícula.

De moment, ha estat la distribuïdora Golem l'única que ha anunciat que aplica aquest sistema a totes les seves pel·lícules. Es tracta de la distribuïdora que posseeix els drets d'exhibició de Goodbye Berlín, la pel·lícula guanyadora del premi EFA 2017 del Públic Jove. Un guardó que concedeix un ampli jurat format per joves de 31 països europeus. El seu director és Fatih Akin, autor de Soul Kitchen, Al otro lado i Contra la pared.

Es tracta d'una pel·lícula iniciàtica sobre l'adolescència o l'entrada en el món dels adults que explica la història de Maik i Tschick. El primer és fill d'una família benestant, però poc cohesionada, que es queda sol a casa durant les vacances d'estiu. El segon, un nou company de l'escola un jove immigrant rus més marginal que un dia apareix per casa de Maik amb un cotxe robat. Tots dos aposten per una fugida endavant.