Els concerts del Jove de la Festa Major de Terrassa, a votació popular

El Consell de Joves obre una enquesta per triar dos grups per actuar-hi divendres i diumenge | L'enquesta ha rebut prop de 2.700 respostes en dos dies

17 de maig del 2017
Un concert al Jove de la Festa Major de Terrassa 2016.
Un concert al Jove de la Festa Major de Terrassa 2016. | Marcel Marsal/Arxiu La Torre
Tot i que els concerts principals de la Festa Major de Terrassa no es sotmetran a votació, tal i com havia proposat la CUP, el Jove sí que ha obert les portes a la participació popular perquè s'escullin els grups que tocaran a l'escenari principal de la secció juvenil de la festa gran terrassenca.

El Consell Local de Joves de Terrassa, que organitza el Jove, ha obert un formulari perquè els terrassencs i terrassenques puguin triar, d'entre diferents grups de diferents estils, quin volen que toqui a l'escenari principal del Jove.

En total, hi ha tres propostes per la nit del divendres, en què els grups seran de hip-hop, reggae o música urbana: Beto, Killah o OSK. Per la del dissabte, els sabadellencs Ovella Xao són els únics que han entrat a concurs en la categoria de rumba i música popular, mentre que per la nit de diumenge, amb estil Rock o Punk, hi ha fins a 13 candidats: D Coded, K-Soviet, La Gata Zen, Capítulo Anterior, Clearness & Depth, Zitriko, Fack, Errático, This is Riot, The Fox 196, Descantilleos, La Delirium Band i Ruc'n Roll.

Per votar, només cal entrar al formulari i identificar-se amb un compte de Gmail. L'enquesta, creada pel Consell Local de Joves de Terrassa, s'ha fet a partir de les propostes de grups que els han arribat, i el CLJ anuncia que es reserva el dret d'admetre la votació si hi ha indicis que pugui ser fraudulenta.

Per ara, la votació acumula ja 2.700 respostes. Per al concert de divendres, Beto és, ara per ara, l'opció més votada, mentre que Clearness&Depth, This is Riot, The Fox 196, Zitriko i Capítulo Anterior encapçalen, de moment, les opcions per al concert de diumenge.