Terrassa estrena un microbús per a persones amb mobilitat reduïda

El nou vehicle és un dels 15 encarregats l'any passat i que acabaran d'arribar entre juny i juliol | L'autobús serà utilitzat per entitats com La Pineda, Fupar, Crespinell o Prodis

El nou autobús per a persones amb mobilitat reduïda de TMESA.
El nou autobús per a persones amb mobilitat reduïda de TMESA. | J. A.
17 de maig del 2017
Des d'aquest mateix dimecres circula per Terrassa un nou autobús adaptat a cadires de rodes. Es tracta d'un vehicle que, tot i ser gestionat per TMESA, no formarà part de cap línia, sinó que es dedicarà al transport de persones amb mobilitat reduïda que formin part de col·lectius com ara La Pineda, Fupar, Prodis o Crespinell, o, fins i tot, de la Creu Roja.

El nou vehicle substitueix un de característiques semblants que havia donat molts problemes de fiabilitat en els últims anys. El nou autobús estarà en funcionament gairebé tot el dia, donant suport a les diferents entitats que el necessitin, i té una capacitat de 12 cadires de rodes, tot i que, a causa de les mides especials d'algunes cadires, no hi cabran totes.

Tot i això, com apuntava aquest dimarts la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, el vehicle suposa una millora important, ja que el vehicle anterior patia moltes avaries i això provocava molts problemes, a més de ser d'una capacitat inferior.
 

El microbús, a la rambla d'Ègara. Foto: Joaquim Albalate


El vehicle substituït tenia 15 anys, una edat que és, aproximadament, la mitjana en què se solen renovar. El nou autobús és un dels 15 que es van encarregar el passat novembre i que, tot i que s'esperava que entressin en funcionament aquesta primavera, els altres catorze ho faran a l'estiu.

La resta dels nous vehicles, a l'estiu

De fet, el segon lot d'autobusos, format per sis vehicles híbrids de dotze metres, estan a fàbrica i s'entregaran, en principi, a finals de juny, segons ha avançat el regidor de Mobilitat, Marc Armengol. Els altres vuit, quatre de dotze metres i quatre més de quinze, tots de gasoil, arribaran al juliol.

Tanmateix, Armengol ha insistit en què el vehicle presentat aquest dimarts era una prioritat pel fet de ser una necessitat específica. El seu cost ha estat d'uns 150.000 euros, del total de més de 4 milions que han costat els quinze nous vehicles.

En nom de les entitats, Montserrat Vila, de l'Associació de Pares de La Pineda, ha valorat molt positivament l'arribada del nou autobús, després de tres anys de promeses i d'un temps encara més llarg de peticions. Vila ha explicat que el nou vehicle facilitarà que es facin més activitats fora del centre, millorant així les condicions dels usuaris.
 

Marc Armengol i Meritxell Lluís, a la plataforma per a cadires de rodes del nou autobús. Foto: Joaquim Albalate