​Txarango, Manel i Blaumut, caps de cartell del festival Petits Camaleons de Sant Cugat

La cita amplia els espais de concerts en la seva 6a edició per arribar als 7.000 espectadors | Joan Miquel Oliver, Doctor Prats, Buhos o La Iaia complementen el cartell

Actuació de Txarango al Petits Camaleons
Actuació de Txarango al Petits Camaleons | Artur Gavaldà
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:35h
Vet aquí una vegada un festival que estava adreçat als més petits, però que de petit no en tenia res. Han passat sis anys i el festival Petits Camaleons, que se celebra a Sant Cugat del Vallès, ha crescut de manera notòria, arribant als 7.000 espectadors previstos per l'edició d'enguany, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre. En total, un centenar de concerts oferts per uns 40 artistes, entre els quals hi destaquen Txarango, Manel i Blaumut com a caps de cartell.

Formacions com Doctor Prats, La Iaia, la Fundación Tony Manero o Joan Miquel Oliver completen un cartell que reunirà grups de l’escena musical catalana i internacional en la seva sisena edició amb la mateixa filosofia de sempre, mantenir un nivell de qualitat en la proposta adreçada als més menuts com si es tractés d’un festival orientat al públic adult. En aquesta ocasió, també es comptarà amb la instal·lació d’una nova carpa de circ per a unes 700 persones assegudes i s’ampliarà el nombre de food trucks amb la finalitat de donar una bona resposta a les 7.000 persones que s’esperen per aquesta nova edició.
 
Manel s’encarregarà de donar el tret de sortida a la cita amb el concert inaugural que se celebrarà divendres 29 de setembre al vespre al Teatre Auditori de Sant Cugat, una cita que estarà oberta al públic general, a diferència de la resta del cap de setmana, on el públic ha d’acompanyar sempre algun nen o nena. Ho faran en un dels darrers concerts de la gira.
 
Manel també repetirà dissabte, amb dos concerts ja en la programació dedicada al púbic familiar. El mateix dia actuaran Blaumut, Doctor Prats, La Iaia, Heavy per a Xics, Pavvla o Roleguita & Boquerón, entre altres. Els més atrevits podran pujar a l’escenari amb la proposta KaraokesBand Kids per cantar alguns dels seus temes preferits.
 
Txarango s’encarregarà de tancar la traca de concerts diumenge 1 d’octubre. “Venen d’omplir dissabte i diumenge el Poble Espanyol amb 5.200 persones cada dia, són dels grups que saben on venen, saben què ha donat el festival per ells”, recorda el programador del Petit Camaleons, el periodista Albert Puig.
 
A més dels Txarango, diumenge també passaran pels escenaris de Sant Cugat Joan Miquel Oliver, The Penguins, Buhos, Fundación Tony Manero, Xeic! o Toni Xuclà, entre altres. “Volem que el festival estigui en el mapa, i que no passi que per estar adreçat al públic familiar i amb nens hagi de ser més petit”, ha explicat Puig.
 
Nous espais pensats per a les famílies

En aquesta ocasió, s’amplia l’espai del festival, amb un espai nou batejat com El Bosc dels Camaleons, perquè les famílies puguin estirar-se, descansar o dinar còmodament, i El Jardí dels Camaleons: “Comptarem amb els Titelles del Tibidabo, espais de conta contes i un de vinculat amb la biblioteca, que és just al costat”, explica Puig. A més, s’incorpora una nova carpa de circ amb capacitat per a 700 persones assegudes, que se suma a la del Circ Històric Raluy.
 
La cita comptarà en aquesta sisena edició amb 9 escenaris, dos més que l’any passat, amb 40 artistes i un centenar de concerts que es preveu que atraguin uns 7.000 espectadors. A partir d’avui es poden comprar els abonaments per un dia o pel cap de setmana sencer.