El barri de Sant Pere celebra aquest cap de setmana la seva 40a Festa Major

Una vintena d'activitats serviran per celebrar una de les festes majors de barri més participatives de Terrassa

La plaça del Triomf acull l'escenari principal de la Festa Major de Sant Pere.
La plaça del Triomf acull l'escenari principal de la Festa Major de Sant Pere. | A. T.
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:55h
El barri de Sant Pere de Terrassa celebrarà aquest cap de setmana la seva 40a Festa Major, amb una vintena llarga d'actes organitzats per la Papallona de Sant Pere i diversos veïns del barri.

Les principals novetats d'aquesta edició seran una gimcana familiar, diumenge al migdia; una exhibició de tennis taula, amb sis taules obertes a tothom, i una mostra de "plats del món", una degustació de menjars típics de diverses nacionalitats, realitzats per veïns del barri.

D'altra banda, també es mantindran diverses activitats que ja són clàssics, com la cercavila, espectacles infantils, el ball de nit o el Sant Pere Sona, que omplirà de rock, divendres al vespre, la plaça del Triomf amb els grups ADN, Rock'n'Bar i L'Òstia del Segle. Tots els actes, excepte el dinar popular de diumenge, són gratuïts. 

La Festa Major arriba aquest any a la seva 40a edició, amb la satisfacció de ser considerada, per molts, com una de les festes majors de barri més populars, participatives i multitudinàries. La intenció dels organitzadors és anar alternant els actes de manera que cada any sigui diferent a l'anterior.

La Festa Major de Sant Pere compta amb un pressupost aproximat d'uns 7.000 euros, tot i que anualment oscil·la en funció del nombre d'aportacions que fan els comerços.

Per la seva banda, l'Eix Comercial Sant Pere també han organitzat un circuit d'aventures dissabte al matí, al carrer Ample, entre el carrer de Francesc Salvans i el d'Emili Badiella. Està dirigit a nens i nenes a partir dels tres anys, segons l'activitat, però també a adolescents i joves.

La peça central del circuit és un rocòdrom de vuit metres, des d'on, a més, es farà la baixada amb tirolina. També hi haurà un rocòdrom inflable de cinc metres, i un circuit d'agilitat amb ponts, xarxes i cordes per posar a prova l'equilibri.

L'única condició per participar-hi és la presentació d'un tiquet de participació que reparteixen els comerços associats des del 9 de maig en realitzar les compres.