memòria històrica

El col·lectiu Moltes Mercès retira tretze plaques franquistes de Can Parellada

Era la zona de Terrassa on més plaques amb el jou i les fletxes es conservaven a les façanes

per Albert Prieto, 15 de maig de 2017 a les 12:20 |
Membres del col·lectiu Moltes Mercès amb les plaques retirades. | Col·lectiu Moltes Mercès
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El col·lectiu Moltes Mercès ha actuat aquest diumenge a Terrassa, on ha retirat tretze plaques franquistes d'antics habitatges de protecció oficial. Concretament, les tretze plaques corresponien als blocs de pisos del barri de Can Parellada, situats als carrers de Rumania, Bulgària i Itàlia. Totes elles lluïen el símbol del jou i les fletxes.

El barri de Can Parellada era la zona amb més concentració simbologia del règim franquista, ja que romanien intactes  les façanes dels edificis les plaques del "Ministerio de la Vivienda". A la ciutat queden encara algunes plaques aïllades, però després de l'actuació del col·lectiu Moltes Mercès se n'han retirat la gran majoria.


"On no arriben els polítics, arribem els ciutadans", afirmen des del col·lectiu. Segons han manifestat a LaTorre els responsables de la retirada de les plaques, "els veïns han estat contents que les haguem tret". Ara, els membres del col·lectiu volen demanar una reunió a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per lliurar-li les plaques i demanar-li que retiri les que queden encara a Terrassa.

 

Participació