La Fira Modernista ha vestit d'època els carrers de Terrassa

La quinzena edició de la fira omple de terrassencs i visitants el centre de la ciutat, amb especial protagonisme per la reestrenada Masia Freixa | La cuina d'època serà la protagonista de l'edició del 2018

El nou aspecte de la Masia Freixa ha estat un dels protagonistes de la Fira Modernista.
El nou aspecte de la Masia Freixa ha estat un dels protagonistes de la Fira Modernista. | Aj. Terrassa
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:06h
La Fira Modernista ha omplert aquest cap de setmana els carrers de Terrassa. Les més de 300 activitats han tingut una bona afluència de públic i, durant tot el cap de setmana, el centre de la ciutat s'ha omplert de passejants i curiosos entre les diferents propostes que hi havia al carrer. Molts d'ells, com no podia ser d'altra manera, vestits d'època, en una tradició que cada any té més adeptes. Curiosament, això sí, la majoria amb vestimentes burgeses.

A més de les parades d'artesania, d'alimentació artesana i de les ciutats modernistes, així com la tómbola filantròpica, que sempre atreu una gran quantitat de públic, els diferents actes han omplert els diferents espais del centre i de Ca n'Aurell. Els actes de cultura popular, com les actuacions castelleres o les cercaviles, així com les exposicions de vehicles d'època i les representacions teatrals, han estat alguns dels moments més seguits.

També el trenet del 1900, una de les novetats, o les representacions de la vida industrial de l'època, com ara les escenificacions del Vapor Ros o les manifestacions per reclamar salaris dignes i jornades de vuit hores, una reivindicació que, si no fos per les vestimentes modernistes, encara podria ser perfectament vàlida.

Els edificis modernistes, però, han estat els autèntics protagonistes, i un d'ells ha brillat - literalment - per sobre dels altres. La Masia Freixa ha estrenat el seu nou aspecte després de mesos de reformes, que han consistit, principalment, a refer el revestiment de la coberta ondulada, que ha recuperat l'aspecte original, amb un color més clar i amb vidres lluents.

De fet, els vidres "romànticament han de lluïr de manera especial en les nits de lluna plena", com va afirmar l'arquitecte Lluís Muncunill, i tot i que la lluna finalment va amagar-se el dissabte a la nit, les visites guiades, tant nocturnes com diurnes, han estat tot un èxit, i l'Ajuntament ha hagut de duplicar els grups en algun moment.
 

L'edifici de Lluís Muncunill s'ha omplert de terrassencs i de turistes. Foto: Aj. Terrassa



La cuina modernista, protagonista el 2018

De la mateixa manera que la figura de Santiago Rusiñol ha centrat diverses activitats d'aquesta edició, l'any que ve, segons va anunciar el servei de Turisme a l'acte de clausura de la Fira, la protagonista de la Fira Modernista serà la cuina de l'època. 

La gastronomia terrassenca, que ja ocupa un espai central de la Fira, és una de les prioritats del servei de Comerç i Turisme de l'Ajuntament, que organitza diversos actes i potencia les activitats gastronòmiques al llarg de l'any com un dels atractius turístics de la ciutat. Aquesta tria, doncs, aniria en la mateixa línia.
 

Ramon Casas, Santiago Rusiñol i Josep Freixa s'han deixat veure a una Terrassa en què també l'alcalde s'ha vestit d'època. Foto: Aj. Terrassa