​Cristina Manresa, nova cap de la regió metropolitana nord dels Mossos

Cristina Manresa substituirà Joan Figuera, que portava al càrrec des del 2012 com a màxim responsable de la regió que inclou, entre d'altres, el Vallès

Redacció
13 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:51h
La nova cap de la Regió Metropolitana Nord, Cristina Manresa
La nova cap de la Regió Metropolitana Nord, Cristina Manresa | Guillem Sánchez / ACN
Cristina Manresa substituirà oficialment aquest dimarts Joan Figuera com a màxim responsable de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra. Aquesta regió té la seu a la comissaria de Granollers i inclou el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès Nord. Manresa va ser la primera comissària dels Mossos l’any 2009 i des de llavors ha estat responsable de la Regió Policial Metropolitana Sud. 

Manresa agafa el lloc de Figuera, que ha estat nomenat comissari en cap de la Comissaria General de Recursos Operatius (CGRO), amb seu al complex central de la policia a Sabadell. A través d’un comunicat, Figuera destaca que l’any 2016 es va registrar al territori la xifra més baixa de dades delinqüencials dels últims 10 anys i que la ràtio de fets penals per mil habitants registra una xifra un 15% inferior a la resta de Catalunya. En la mateixa nota de premsa, Figuera reconeix l’augment dels robatoris amb força a domicili, però destaca que “l’esforç, la constància i la dedicació acompanyada de la professionalitat de la nostra policia, auguren uns resultats de millora per als propers mesos”. Figuera també ha explicat les bones relacions i coordinació amb policies locals, cossos d’emergències, Guardia Civil i Policia Nacional.