Els Bergants del Campus Terrassa ja són colla de set

La colla universitària de Terrassa descarrega el seu primer 4 de 7 a la diada dels Emboirats de la UVic

El 4 de 7 dels Bergants del Campus Terrassa.
El 4 de 7 dels Bergants del Campus Terrassa. | BCT
12 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Els Bergants del Campus Terrassa han descarregat per primera vegada a la seva història un castell de set pisos. Ho han fet aquest dijous, a la diada de primavera dels Emboirats de la Universitat de Vic, on han completat el seu primer 4 de 7.

Els de la camisa verd llima ho han fet, a més, a primera ronda i després d'un peu desmuntat. El castell s'ha estirat una mica al pis de terços, però no ha patit en cap moment i la colla ha aconseguit descarregar-lo enmig de l'eufòria dels seus castellers.

Després del castell de 7, els Bergants han descarregat el segon 2 de 6 de la seva història, també sense pràcticament cap problema, per acabar amb el 5 de 6 que, tot i algun problema als pisos superiors, també han pogut completar. El pilar de cinc ha posat la cirereta a la millor actuació de la història de la colla egarenca, nascuda el 2010 i refundada el 2013.

El cap de colla dels Bergants, Oriol Argelagós, encara emocionat, ha explicat a La Torre que l'èxit a plaça ha estat el resultat "de la bona feina feta a nivell tècnic i a l'assaig". L'objectiu, tot i que dependrà de cada diada, és "repetir el 4 de 7 un altre cop aquesta temporada, potser, algun repte més" que han estat treballant als assajos, com podria ser el pilar de 6 amb folre.

Els Emboirats també han fet un paper destacat a la seva diada. Després de descarregar el 4 de 6 amb pilar, els de Vic han atacat el primer 4 de 7 de la seva història, que també han completat amb un bon domini, abans d'acabar amb el 5 de 6.

Les altres colles convidades a Vic van ser els Trempats de la UPF, que van descarregar un 3 de 6 femení, el 5 de 6 i el 4 de 6 amb pilar; i els Penjats del Campus Manresa, que van completar el 3 de 5 net, van carregar el 4 de 5 net i van descarregar, finalment, el 2 de 5.

Per la seva banda, a la Universitat Autònoma, els Ganàpies van descarregar el seu primer 3 de 8 amb folre, el primer castell de vuit que completa la colla degana dels castells universitaris. Ho van fer a la seva Diada de Primavera, en què també van descarregar el seu segon 3 de 7 amb pilar i el 4 de 7 amb pilar, així com el vano de 5. 

A la UAB també hi van ser els Arreplegats de la Zona Universitària, que també van fer el 3 de 8 amb folre, acompanyat del 2 de 7 amb folre i el 5 de 7; els Xoriguers de la UdG, que van descarregar, també, el 2 de 7 amb folre, amb el 3 i el 4 de 7, i els Llunàtics de la UPC Vilanova i els Pataquers de la URV, que van fer-hi castells de 6.