L'explotació laboral i la marginació sanitària afavoreixen els feminicidis?

Una xerrada debatrà aquest divendres la repercussió d'aquestes situacions en la salut de les dones

Redacció
12 de maig del 2017
L'Esquerra Independentista de Terrassa debatrà aquest divendres sobre l'explotació laboral que pateixen les dones i la repercussió que té en la seva salut, amb especial èmfasi en la poca atenció que posteriorment reben aquest tipus de malalties al sistema sanitari. 

La xerrada compta amb la participació d'Olga Casado, metgessa familiar, activista feminista i membre de Biterna; Mireia Espejo, membre de Resposta Solidària de Sabadell; i representants de la Plataforma d'Afectats per l'ICAM i l'INSS i de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa. Sota el lema "Dones, explotació i salut", el debat tindrà lloc a les set de la tarda als Amics de les Arts i Joventuts Musicals (carrer de Sant Pere, 46, primera planta), en el marc del I Cicle de xerrades organitzat per Vallès Feminista. En acabar, el debat es trasllada fins al casal Atzur (carrer d'Arquimedes), on hi haurà cafeta i música.  

La xerrada ve precedida per la microacció coordinada a més de 40 viles i ciutats del país, que aquest dimarts es van despertar amb fileres de petjades de color vermell (associades en el moviment feminista a un feminicidi). Aquestes petjades al terra apuntaven cap al que consideren agents sostenidores de la violència contra les dones, com ara esglésies, franquícies de botigues de roba i clíniques estètiques. Les microaccions es van coordinar a les xarxes socials sota el lema #Assenyalemlos.