Ensenyament

La Generalitat soluciona la manca de places als instituts del nord de Terrassa

S'obrirà una nova línia a l'institut Montserrat Roig, entre d'altres mesures | S'evitarà que una cinquantena d'alumnes hagués d'anar a instituts de fora de la zona 2

per Redacció, 11 de maig de 2017 a les 08:00 |
L'institut Montserrat Roig obrirà una altra línia d'ESO. | GSV
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alumnes de la zona 2 de Terrassa que comencin primer d'ESO al setembre tindran lloc, finalment, als instituts de les seva zona, que comprèn el nord de la ciutat. Després de les queixes de les famílies per la manca d'oferta, que obligava un centenar d'alumnes a desplaçar-se a instituts d'altres zones, la Generalitat ha trobat la solució.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, ha anunciat a la regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera, que s'obrirà una nova línia a l'Institut Montserrat Roig, i s'implementaran altres mesures que encara s'estan definint per tal que cap alumne s'hagi de matricular en instituts que no corresponguin a la seva zona adscrita.


La regidora s'ha mostrat "alleujada davant aquest cop de timó, que per fi ens posa en la bona direcció". Aquest mateix dimecres s'ha reunit amb les AMPAs afectades per valorar la situació, i els ha comunicat que el consistori seguirà de prop "les mesures aplicades per tal que s'arribi a una solució el més satisfactòria possible per a tota la comunitat educativa, i especialment pels alumnes, que són el centre i la raó de ser del sistema educatiu".

L'Ajuntament de Terrassa portava mesos reclamant al Departament d'Ensenyament que implementés les mesures necessàries per a fer front al desequilibri entre oferta i demanda previst per al curs 2017-2018.


Els càlculs del servei d'Educació municipal ja indicaven a principi d'aquest curs que determinats instituts no podrien absorbir ni tan sols la demanada dels centres adscrits, és a dir, les escoles assignades en primera instància. Un cop tancat el període de preinscripció, s'ha pogut constatar que, amb l'oferta de places actuals, prop de mig centenar d'alumnes s'haurien de matricular en un centre adscrit a una zona diferent de la que li pertoca. Les mesures per la Generalitat, però, evitaran aquesta situació.

 

Participació