Mútua Terrassa respon a les acusacions del «TramaBus» de Podem

El bus que recorre l'estat denunciant el casos de corrupció s'ha aturat davant de l'hospital per exemplificar "la perillosa barreja público-privada sanitària" | L'entitat reafirma el seu compromís contra la corrupció i diu que situar-los al mateix nivell per motius polítics és un acte "d'indocumentats i de mala fe"

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:51h
El TramaBus de Podem, l'autobús decorat que denuncia les trames de corrupció arreu de l'estat espanyol, ha passat avui per Terrassa. El vehicle ha sortit, a les cinc de la tarda, de la seu de CIRSA, a la carretera de Castellar, ha passat per la Sindicatura de Greuges Municipal, al parc de Sant Jordi, i ha fet parada, abans de marxar cap a Sabadell, davant de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa.

Davant de les portes del centre hospitalari Podem ha denunciat la "perillosa barreja público-privada sanitària" i ha afirmat que hi ha una diferència en el tractament de les persones que hi acudeixen a través de la sanitat pública i les que ho fan a través de mútues privades, sobretot pel que fa a les llistes d'espera.

Mútua Terrassa ha emès, aquesta tarda, un comunicat lamentant les acusacions de Podem, en què afirma que Mútua "és una entitat de benefici social que té per missió el servei a les persones i que dóna feina a gairebé 4.000 professionals", tot afegint que, en 117 anys d'història, "mai s'ha vist implicada en cap cas de corrupció ni trama il·legal".

De fet, l'entitat assegura que "situar MútuaTerrassa al mateix nivell" dels casos de corrupció i els encansaments judicials "és un acte ideològic d'absoluta mala fe i amb voluntat de desprestigiar l'entitat sense cap argument". A més, diu, Mútua està "en contra de la corrupció", havent-se adherit, el 2009, al Pacte Mundial de les Nacions Unides i tenint el màxim nivell del Global Compact Report.

El comunicat de Mútua ha dedicat dures paraules a Podem, afirmant que "és d'indocumentats posar MútuaTerrassa en el mateix sac que els casos flagrants de corrupció", i afirma que el fet que un partit no comparteixi el model sanitari català vigent des de la restauració de la democràcia "no dona dreta a fer acusacions d'escarni i llençar falses acusacions sense fonament" a l'entitat, que també lamenta que Podem Terrassa doni suport a aquesta actuació.

Pel que fa a les acusacions sobre la gestió de les llistes d'espera i la qualitat del servei que ofereix Mútua, l'entitat ha volgut deixar clar que la gestió de les llistes està "marcada pel contracte que, com a entitat concertada, s'estableix amb el Servei Català de la Salut", complint amb tots els terminis garantits i recomanats vigents.

D'altra banda, diuen, la qualitat del servei està "avalada pels resultats mèdics, científics i acadèmics que es presenten al final de cada exercici", i que situen l'Hospital Universitari MútuaTerrassa entre els 20 millors de l'estat. A més, les enquestes de qualitat que realitza el CatSalut, diuen, situen el centre en la mitjana del territori català.