El cas dels boxejadors nicaragüencs de Terrassa, arxivat per falta de proves

La jutge va decidir arxivar el cas per falta de proves el 18 d'abril i l'operació policial, per tant, ha quedat en no-res

La intervenció policial va tenir lloc en un edifici del Segle XX de Terrassa.
La intervenció policial va tenir lloc en un edifici del Segle XX de Terrassa. | GSV
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:58h
El cas del boxejadors nicaragüencs explotats a Terrassa està arxivat des del 18 d'abril, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest dimecres. La policia espanyola havia anunciat hores abans la desarticulació d'un grup organitzat dedicat a la captació i explotació de boxejadors nicaragüencs a la ciutat egarenca.

En efecte, set persones van ser detingudes per la policia espanyola per presumptes delictes de falsedat documental, estafa, amenaces i lesions, entre d'altres, mentre que 19 suposades víctimes van ser alliberades. Però l'operació ha quedat en no-res per l'arxivament del cas uns dies després.

La Policia estatal tenia indicis que els esportistes vivien en condicions insalubres en edificis de Terrassa, i hi va intervenir a finals de març. En el decurs de la operació, la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Terrassa va decidir arxivar el cas, a petició del ministeri fiscal, al no quedar acreditat el delicte. Les diligències obertes contra la suposada xarxa d'explotadors, doncs, van quedar arxivades per falta de proves.

L'operació policial, que es va executar en col·laboració amb la Policia Municipal de Terrassa, va començar el mes de febrer de l'any passat, quan les forces policials van tenir les primeres pistes.