La selecció catalana de raquetes de neu de Just Sociats es reivindica a Rússia

L'esportista del CN Terrassa, seleccionador i corredor, afirma que s'ha competit "com a país" i com una selecció "de primer nivell"

Selecció catalana de raquetes de neu a Rússia
Selecció catalana de raquetes de neu a Rússia | Marcial Alemán
10 de maig del 2017
La selecció catalana de raquetes de neu ha deixat el llistó ben alt, aquest cap de setmana, a la prova internacional Red Fox Elbrus Race, que s'ha disputat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària. Ha estat a l'Elbrús (5.642 metres), el cim més alt del continent europeu, on l'equip format per Sílvia Leal (CE Pontsicà), Laia Andreu (UE Vic), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Just Sociats (CN Terrassa), com a corredor i seleccionador, ha aconseguit un or, una plata i dos bronzes.

En aquesta, Andreu s'ha pogut endur la victòria en categoria absoluta femenina, penjant-se la medalla d'or i demostrant, a nivell internacional, que la Selecció Catalana es troba entre una de les millors del món. En aquesta prova, ha destacat la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la corredora va sortir "motivada i en un excel·lent estat de forma", una situació que va propiciar la victòria, en un recorregut curt, tot i que explosiu, de 2,5 quilòmetres entre cotes de 3.000 i 3.450 metres. A més, Andreu també es van endur el títol de campiona de Catalunya a la Gormanda Blanca, mentre que la seva companya de selecció, Sílvia Leal, va aconseguir la tercera plaça.

L'actual campió de Catalunya de raquetes de neu, Eduard Hernández, i Just Sociats, en categoria masculina, també van deixar el llistó alt. Malgrat no poder amb el primer classificat, que competia a casa, les sensacions van ser molt bones, quedant segon i tercer, respectivament, a molt poc de la victòria.

D'aquesta manera, doncs, la selecció catalana s'ha tornat a reivindicar a nivell internacional, després del veto de la federació internacional, deixant fora Catalunya del Campionat del Món disputat als Estats Units. Segons ha destacat el seleccionador i corredor català Just Sociats a la FEEC, a Rússia s'ha competit "com a país" i com una selecció "de primer nivell". "El viatge a Rússia també ens ha permès seguir fent passos per potenciar la futura federació internacional que des de Catalunya s’està impulsant", ha sentenciat.