Els monitors del PEM Guiera de Cerdanyola convoquen vaga i una manifestació per aquesta setmana

Demanen millores de les condicions laborals, de l'infraestructura, més formació i conèixer el seu futur de cara a la finalització de la concessió | L'Ajuntament assegura que ara mateix és "un conflicte de monitors amb l'empresa"

Redacció
10 de maig del 2017
Els monitors del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera de Cerdanyola han convocat cinc dies de vaga, des d'aquest dimecres i  fins diumenge. Ho fan per demanar "un seguit de millores", tal com explica el delegat sindical de CC.OO. del grup de monitors, Jordi López. Però sobretot per "abandonar la inestabilitat" actual al desconèixer el seu futur, ja que a l'agost acaba la concessió a l'empresa encarregada, Ebone. Una situació laboral que genera "angoixa", apunta López.
 
A més de la vaga, aquest dissabte han organitzat una manifestació, des de la instal·lació esportiva fins a l'Ajuntament. A més de conèixer "la seva continuïtat i en quines condicions", també reclamen "millora de les infraestructures" com ara a la piscina i a la sala de fitness. En aquest sentit, López assegura que hi ha hagut "dos companys de baixa. De fet, un encara ho està" com a conseqüència de l'estat d'algunes insta.
 
També, exigeixen una "equiparació salarial amb el sector" i formació, "fa un any que no en rebem", assenyala. López recorda que no és la primera mobilització que fan. El passat mes de març i l'octubre de 2016 també van haver-hi aturades.
 
L'Ajuntament defensa que actualment és "un conflicte dels monitors amb l'empresa" i que no poden "canviar les condicions laborals. Legalment no es pot", però que hi ha "voluntat municipal" per fer-ho. Per altra banda, confirma que amb la no presentació d'una moció de censura per part de l'oposició, tira endavant el pressupost 2017, ja que l'alcalde, Carles Escolà, l'havia vinculat a una qüestió de confiança, i aquest inclou "inversions" en l'equipament.