Faktoria d'Arts s'aferra a un fil d'esperança a l'últim moment

Les negociacions per tornar a obrir la sala s'han reactivat després de l'anunci del tancament definitiu | L'equipament reobrirà aquest divendres per acollir el concert de Doctor Prats, que hi estrenaran la seva nova gira

El concert de Sense Sal, que en principi havia de ser l'últim de la sala, va omplir-la dissabte passat
El concert de Sense Sal, que en principi havia de ser l'últim de la sala, va omplir-la dissabte passat | Bernat Almirall/Sense Sal
09 de maig del 2017
La telenovel·la que sembla envoltar la sala Faktoria d'Arts els últims mesos ja té nou capítol, i amb gir de guió inclòs. Després que dijous s'anunciés el tancament definitiu de la sala amb un concert dissabte passat, la situació sembla que ha fet un tomb a l'últim moment i, ara com ara, aguantarà una setmana més.

El concert de Doctor Prats previst per aquest divendres, que s'havia hagut de traslladar davant del tancament imminent de la sala, sí que es podrà realitzar a la mítica Faktoria d'Arts del carrer de la Rasa, 64, de Terrassa.

De fet, el tancament semblava tan obvi que dilluns els gestors de la sala s'havien reunit per entregar les claus del local i començar l'inventari per a liquidar els béns de la societat. La trobada, però, es va convertir en una reunió amb l'administrador concursal, els propietaris del local i un nou grup inversor, que van arribar a un preacord per mantenir obert l'equipament.

Tot i això, Joan Pérez, un dels gestors de Faktoria, expressa "prudència" a La Torre. "No ens podem mullar per la continuitat definitiva de Faktoria d'Arts fins que no estigui tot acordat i signat", diu Pérez, que explica que les negociacions continuen amb els diferents matisos que aporta cada part.

Per això, diu, les informacions sorgides aquest dilluns sobre la possible reobertura han fet "més mal que bé", ja que les converses encara estan en marxa i aquestes notícies han causat cert malestar entre les diferents parts. A més, explica, tant ell com Anna Joosens, l'altra gestora, viuen en una muntanya russa d'emocions causada pels continus canvis.

L'aposta del grup inversor, Panorama, format per Juanjo Muñoz i Daniel Romero, propietaris, entre d'altres, de la terrassenca sala Vinilo, arriba al punt que han assumit part dels costos del concert d'aquest divendres. Serà probablement a finals de setmana quan la negociació hagi avançat quan se sabrà si Faktoria d'Arts continua aferrant-se al fil de vida que sembla tenir encara.

Doctor Prats estrenen gira a Faktoria

El grup terrassenc Doctor Prats, doncs, estrenarà aquest divendres 12 de maig la seva nova gira "Festribal 2017" a la sala del carrer de la Rasa. Els egarencs, que es van estrenar fa tot just dos anys al mateix escenari, ho han anunciat aquest mateix dilluns a les xarxes socials.

A més de Doctor Prats, també hi actuarà el grup basc Vendetta. Després del concert, els membres del grup terrassenc han anunciat que "sortirem de festa per la Rasa" amb tots els seguidors que s'hi vulguin sumar.

Faktoria obrirà les portes a les 20.15 hores. Vendetta començaran el seu concert a les 20.30, i a tres quarts de deu serà el torn de Doctor Prats. Les entrades ja estan a la venda i tenen un preu de 9 euros si es compren anticipadament, i de 12 a la taquilla.