Els Castellers de Terrassa omplen la plaça del Progrés de solidaritat i alegria

Èxit de la seva I Jornada Solidària, dedicada a les malalties minoritàries

Els pilars dels Castellers, amb la samarreta de les associacions contra les malalties minoritàries.
Els pilars dels Castellers, amb la samarreta de les associacions contra les malalties minoritàries. | CDT
Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:35h
Els Castellers de Terrassa van celebrar aquest diumenge la seva I Jornada Solidària a la plaça del Progrés de la seva ciutat, amb un conjunt d'activitats destinades a un gran ventall d'edats i gustos i, sobretot, dedicades a quatre entitats que lluiten contra les malalties minoritàries. La jornada va ser tot un èxit de participació i la plaça es va omplir durant gran part del dia.

La batucada de Som Maurina i els gegants de Les Fonts van amenitzar el matí abans de l'actuació castellera, prevista per les dotze. Un retard de l'ambulància, que no havia arribat, va obligar les colles a esperar-la durant una hora i quart. Els mateixos grups van continuar actuant, juntament amb el monologuista Toni Garcia, per intentar fer menys feixuga l'espera.

Abans de començar els castells, a més, es va viure un dels moments més emotius: una component de la canalla blauturquesa va llegir un agraïment per la realització de la diada i un manifest basat en una vivència personal.

Un cop iniciats els castells, els Castellers de Terrassa van repetir la millor diada de la temporada. Els blauturquesa van començar per un 5 de 7 que, tot i algun desajust d'alçades, van poder descarregar amb comoditat. Tot seguit van atacar el 7 de 7, amb l'estrena d'un segon, i a la tercera ronda els Castellers van descarregar el seu tercer 3 de 7 per sota d'enguany, també amb estrenes. Els egarencs van acabar amb un pilar de 5 i tres pilars de 4.

La colla convidada, els Vailets de Gelida, van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb pilar, que van descarregar després de desmuntar-ne un intent. Els del Penedès van acabar l'actuació amb un pilar de 4.

La diada solidària va continuar durant tot el dia, amb un dinar popular solidari, un inflable a la plaça del Progrés i els dos concerts: un, dels Pirates de la Mar Turquesa, un grup d'havaneres format per membres dels Castellers, i l'altre, del grup de rock Mala Cuna.

El president dels Castellers de Terrassa, Ilde Rojas, va valorar molt positivament el desenvolupament de la diada. "La plaça ha estat plena al llarg del dia, i moltes de les persones que s'hi han acostat s'han interessat per les associacions i han volgut aportar el granet de sorra", va afirmar, destacant que els beneficis aniran a la investigació d'aquestes malalties. Rojas va emplaçar-se a seguir treballant per la conscienciació de la població, i va agrair totes les entitats i persones que van contribuir a l'èxit de la diada.

La propera cita dels blauturquesa serà dissabte a la tarda, en què, com ja és tradició, els Castellers rememoraran la primera actuació castellera registrada a la ciutat, el 1899.
 

Els diferents actes, com el dinar popular, van omplir la plaça. Foto: CdT